Îmi plac foarte mult serialele cu protagoniste carismatice, puternice și inteligente. Evident pentru că rezonez cu personajele din acele seriale sau pentru că povestea în sine mi se pare foarte interesantă. Și cum în ultimele 2 luni am tot privit într-una la Netflix, am 3 seriale mișto pe care vreau să vi le recomand.

 

Mie îmi plac doamnele astea, care au ceva de zis, ceva de făcut, ceva de adăugat. Restul este ecou, l-am auzit și l-am văzut de atâtea ori…

 

 

3 seriale mișto pe Netflix

 

 

The Good Wife

 

Alicia Florrick este prinsă în mijlocul unui scandal al cărui protagonist este chiar soțul ei, procuror general al statului Chicago. Pe lângă legăturile sexuale cu anumite dame de companie, i se aduc acuzații grave de corupție. Este trimis după gratii, iar Alicia se vede nevoită să se angajeze pentru a-și putea întreține cei doi copii. Ajunge la o renumită firmă de avocatură, datorită unui fost coleg de liceu, Will Gardner care este încrezător că aceasta se va descurca foarte bine pe un post avocat debutant.

 

Poziția ei la firma Stern, Lockhart & Gardner devine din ce în ce mai stabilă, reușind să fie promovată în decursul unui an. Ambițioasă și muncitoare, Alicia atrage atât admirația inamicilor, cât și a consiliului și a administrației, din care fac parte Will, Diane Lockhart și David Lee.

 

O parte din clientela ei este atrasă de faima pe care și-o construiește în media, după scandalul soțului. Imaginea pe care o prezintă este aceea a soției fidele și grijulii.  Ea pune familia pe primul loc și care îi iartă soțului greșelile. Aceasta este imaginea pe care Alicia dorește să o expună celor din jur.  Este de fapt, un fel de scut de protecție care să o scutească de întrebări sau prietenii nedorite.

 

Treptat descoperim o femeie care își dorește să fie iubită.  Este ambițioasă și luptă pentru ceea ce crede, chiar dacă nu este întotdeauna calea corectă. Cazurile pentru care lucrează sunt interesante.  De la crimă la divorțuri, sau chiar apropriate societății în care trăim, cu telefoane ascultate de serviciile secrete sau motoare de căutare, pagini de social media și internet.

 

Trebuie să recunosc, ultimul sezon mi s-a părut un fiasco. Am urmărit serialul cu plăcere, însă mă așteptam la un alt deznodământ. Cu toate acestea, a fost o bucățică din mine care s-a atașat de personajul Aliciei și curiozitatea m-a îndemnat să privesc până la final.

Dacă vă place suspansul, avocații, cazurile interesante care au de-a face cu legea sau curțile de judecată, toate astea piperate cu ceva aventură, senzualitate la minim și puțin umor ironic, atunci vă recomand cu drag The good wife.

 

 

3 seriale mișto pe Netflix

 

Miss Fisher’s murder mysteries

 

Aveam chef de ceva crimă și mister, dar eram sătulă de Sherlock Holmes repetat prin filme, seriale iar și iar. Mi-am zis că acesta ar trebui să fie bunicel, amintindu-mi de Verdict: Crimă, doar că protagonista de acum fiind ceva mai tânără.

 

Este un serial de excepție! O adaptare după cele 18 cărți scrise de autoarea australiană Kerry Greenwood. Cu ceva modificări ale producătoarei și scenaristei Deborah Cox, care adaugă sarea și piperul pe micul ecran, cu ceva romantism.

 

Acțiunea se petrece în anii 1920, la sfârșitul primului război mondial. Phryne Fisher se întoarce din Europa la Melbourne orașul unde a crescut. Feministă și cu idei libertine, foarte diferite față de conservatorismul perioadei, adoră să conducă mașini, știe să piloteze un avion, iar cea mai bună prietenă a ei este o doctoriță lesbiană.

 

Venită pentru a lua cina alături de mătușa ei și alte rude, află că în acea casă avusese loc o crimă și nimerește în mijlocul unei anchete care îi stârnește curiozitatea. Îl ajută pe Inspectorul Jack Robinson și pe subalternul acestuia Hugh Collins, să găsească vinovatul.

 

Phryne este o femeie altruistă, dar nu una care să poată fi dusă de nas. Din contră, aici bunătatea nu este privită drept o slăbiciune, precum se întâmplă adesea în realitate. Oferă o slujbă bună menajerei care fusese dată afară din casa bunilor ei prieteni, unde avusese loc crima.

 

Dorothy Williams este angajată pe post de asistentă, însă Phryne o tratează ca pe o soră care îi este de ajutor în rezolvarea crimelor și pe care se poate baza de fiecare dată. La fel și Jane, o fată salvată de la cerșetorie și furt, alături de surorile ei. Phryne se asigură ca ambele fete să primească o educație bună, să înțeleagă cât de importantă este independența unei femei și cât de important este să lupți pentru ceea ce crezi, indiferent de obstacole.

 

Alături de Phryne descoperim personaje la fel de interesante: majordomul Domnul Butler care are multiple talente, de la gătit și pregătit băuturi până la mânuit diverse arme, Bert și Cecil cei doi șoferi de nădejde pe care Phryne îi transformă din simpli taximetriști în oamenii ei de bază și mulți alții.

 

Phryne Fisher este femeia atipică din seriale. Nu-i blondina cu sâni mari, nu-i roșcata focoasă și nici o altă pipiță tânără cu o poveste de udat batista. Este o femeie trecută de 30 de ani, căruia nu-i este rușine să facă sex cu cine își dorește, care se îmbracă așa cum îi place și care nu ține cont de părerea nimănui.

 

Este acea femeie simbol, indiferent de epoca în care o regăsim. Femeia care luptă împotriva etichetelor de orice fel, a societății care se sperie și arată cu degetul lucrurile pe care nu le înțelege, chiar dacă sunt perfect normale.

 

Nu doar un bărbat poate fi șarmant și cuceritor, cu replici acide și inteligente. O femeie poate fi chiar mai mult de atât!

 

Phryne apără valori actuale, lupta femeilor pentru a putea vota, dreptul lor la avort sau dreptul la dragoste indiferent că este vorba de o relație între o femeie și un bărbat, doi bărbați sau două femei, dreptul femeilor de a face sex cu cine vor fără a fi etichetate drept curve. Sună cunoscut nu? Cel puțin la noi toate aceste lucruri care par a fi scăpate din epoci trecute, sunt încă de actualitate.

 

Nu trebuie să ratați Miss Fisher’s murder mysteries! Mai ales dacă vă plac serialele despre crimă, mister și romantism cu slow burn.

 

 

3 seriale mișto pe Netflix

 

Grace and Frankie

 

Este o comedie cum n-am mai întâlnit, pentru că are acea doză de realism îmbinată cu momente hilare sau cu puțin clișeu, dar fără a fi prea dăunător.

 

Două femei cu personalități opuse, sunt invitate la cină de către soții lor, doi avocați care lucrează la aceeași firmă. Ambele așteptându-se ca aceștia să anunțe că s-au hotărât să se pensioneze, află cu stupoare că soții lor de fapt au o relație pe care o ținuseră secret foarte mult timp. Da, soții lor sunt homosexuali și cina era de fapt anunțul că s-au hotărât să intenteze divorț.

 

Lumea ambelor se schimbă radical, în special pentru că ajung în situația stranie de a locui împreună. Grace este o fostă femeie de afaceri, care se îmbracă elegant și acordă mare atenție felului în care arată. Se vede nevoită să o accepte pe Frankie, care nu are nimic în comun cu ea, ba chiar se ciondănesc constant. Aceasta din urmă, are un spirit boem și artistic, se îmbracă lălâi și nu acordă foarte mare importanță modului în care arată.

 

Robert și Sol, soții infideli se regăsesc și ei într-o situație ciudată, pentru că încep o viață nouă, așa cum au visat, însă toate astea la bătrânețe.

 

Treptat aflăm picanterii sau momente din căsnicia fiecăruia.

 

Grace și Robert au două fete: Brianna care este foarte ambițioasă. Ea a moștenit afacerea pe care a pus-o pe picioare mama ei și se străduiește să fie mereu în top. Apoi o descoperim pe Mallory, care este casnică, mamă a patru copii cu un soț care este mai mult plecat de acasă.

 

Frankie și Sol au doi băieți, ambii adoptați, ambii au nume ciudate: Nawabudike zis și Bud, care este avocat și Coyote, care a avut probleme cu drogurile în trecut dar care este într-o perioadă de reabilitare continuă și lucrează ca suplinitor la o școală din oraș.

 

Indiferent de ceea ce face lumea în patul conjugal, atunci când tragi linie, este vorba de familie. Acesta este esența acestui serial, trecând de momentele amuzante până la lacrimi sau de cele penibile în care te strâmbi puțin… Grace și Frankie o să-ți placă în mod sigur!

 

Cel mai mult mi-a plăcut că toate aceste seriale au o maturitate în modul lor de abordare. Femeia trecută de treizeci de ani este frumoasă, este dezirabilă, este inteligentă și demnă de respect. Femeile pot face sex la orice vârstă vor ele, atâta timp cât își doresc asta. Pot porni o afacere la cincizeci de ani, dacă atunci li se oferă oportunitatea și au libertatea de a se pune pe ele pe primul plan. Nu pe soț sau soție, pe iubit sau iubită și nici pe copii. Așadar, vi le recomand cu drag! Vizionare plăcută și I PUP YOU!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

2 Comments

  1. avatar
    Deaconu Daniela says:

    Interesante seriale
    Ma tentează sa ma uit la the good wife
    Și eu sunt o persoana super Ambitioasa și ce îmi propun sa realizez,realizez.
    Te pup

    1. avatar

      Ma bucur ca iti plac recomandarile mele! <3 The good wife e foarte misto si este destul de relaxant ca serial, te vei atasa de personaje cu siguranta!
      Sa nu iti pierzi niciodata latura asta, sau ambitia pentru ca te va duce departe in viata sau te va mentine pe linia de plutire atunci cand iti va fi greu sau vor fi schimbari. Sa faci tot ceea ce simti si doresti, chiar daca vei ezita uneori. Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.