Având în vedere că am un păr vopsit și decolorat, am nevoie de multă îngrijire și hidratare. Problemele pe care le întâmpin cel mai des sunt aspectul tern – lipsit de strălucire, firul de păr foarte fragil – care se rupe ușor și lipsa volumului – un păr cu fir subțire și lipsit de volum. Rețeta perfectă pentru bad hair day – everyday!

Singura zi în care mă bucur de un păr care arată acceptabil este ziua în care mă spăl pe cap și dacă am noroc, a doua zi să arate decent!

 

Am căutat tot felul de soluții și treptat a trebuit să-mi dau seama ce anume funcționează și ce nu, atunci când vine vorba de părul meu. În special dacă vorbim de un păr vopsit! Un păr trecut prin chimicale, chiar dacă încercăm să-l oblojim cu cremele sau uleiurile care vin la pachet cu vopseaua de păr… tot se resimte acea colorare a firului de păr. Fie părul se subțiază, fie se rupe mai ușor, crește mai greu.

 

7 idei de reținut pentru un păr sănătos

 

1. Problema strălucirii se poate rezolva ușor, cu ingrediente pe care le găsim în orice bucătărie. Și anume, oțetul de mere.

Mai exact, limpezitul părului cu oțet de mere. Se poate combina cu miere pentru a adăuga un plus de nuanță la un păr blond sau chiar ceai verde pentru revigorare. Oțetul de mere la limpezire ajută la îndepărtarea impurităților sau reziduurilor rămase de la produsele de păr, gen fixativ, șampon uscat. Acesta îți va lăsa părul mătăsos și strălucitor!

 

2. Este vară, usucă-ți părul natural!

Profită de zilele călduroase și sari peste foehn, ondulator sau placa de îndreptat părul. Lasă-ți părul să se usuce normal, la soare, fără să-l supui unui schimb mare de temperatură. Ai să vezi că va fi mai strălucitor și va crește mai repede!

 

3. Spray-ul de protecție termică

Dacă tot folosești ondulatorul sau placa de îndreptat părul, să nu uiți niciodată de un spray de protecție termică! Este esențial pentru a nu-l stresa prea mult cu temperaturi ridicate, firul de păr nu se va mai subția la fel de ușor.

Eu îl folosesc pe cel de la Syoss și mă declar mulțumită. Nu are un miros intens și nu încarcă firul de păr. Nu este uleios sau prea cremos.

 

4. Pentru volum ca la coafor folosește o perie rotativă!

Fie că alegi una pe care să o mânuiești chiar tu manual, în timp ce te usuci cu foehnul, sau una din comerț, ușor de asamblat, este o alegere bună în caz că ai un păr lipsit de volum.

 

Îți recomand peria rotativă de la Rowenta cu ioni de argint, despre care am mai scris pe blog și am inclusiv un videoclip despre aceasta. Este ideală, pentru că nu afectează firul de păr, oferă un volum ca la coafor și vine cu două perii de mărimi diferite.

 

5. Perie-ți părul mai des!

 

Este ca un fel de masaj inclusiv pentru scalpul tău! Părul va deveni mult mai ușor de descurcat, uleiurile sale naturale care protejează firul de păr, vor fi distribuite pe toată lungimea sa, inclusiv la vârfuri unde știm că se despică ușor.

Vei avea acea strălucire sănătoasă și părul va crește mai repede.

 

par sanatos

 

6. O mască de păr, odată pe săptămână!

Fie că o pregătești acasă, din ingrediente naturale, fie că alegi una din comerț, nu îți neglija părul! O mască de păr este diferită de balsamul de păr ce trebuie aplicat între spălări. Acesta se folosește doar pe lungimea părului, nu și la rădăcină! O mască de păr însă, se va aplica atât pe lungimea părului cât și la rădăcină. Prin urmare, părul va fi îngrijit și hidratat.

 

În comerț se găsesc numeroase măști și diverse opțiuni. Eu folosesc masca de la Le petit Marseillais, căreia i-am făcut deja o recenzie pe blog! Apoi nu uit de tratamentul cu petroleum de la Gerovital și mai nou am o cremă de la Favisan, cu ingrediente naturale, care să le completeze pe toate acestea.

 

Despre tratamentul de la Gerovital Expert am scris desigur, pe blog.

 

7. Șamponul gri / albastru – sau mov

 

Șamponul mov va scoate tenta de roșcat din părul blond, blond închis sau șaten deschis. Acesta balansează acel oraj sau portocaliu al firului de păr și îi dă firului un aspect mai natural.

 

Șamponul mov nu-i neapărat o variantă sănătoasă, dar puteți apela și la alte modalități farmaceutice – violet de gențiană, albastru de metil – pentru a da părului o nuanță care să contrasteze irizațiile portocalii. Ca idee. Personal, nu am încercat.

 

O să revin probabil și cu un video despre rutina curentă a părului meu. Mai ales că mi-am schimbat nuanța, nu cu foarte mult dar îmi place ce a ieșit. Să vă povestesc despre vopseaua de păr și despre rutina zilnică de îngrijire.

Veți găsi pe blog și alte articole despre îngrijirea părului! I PUP YOU!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

6 Comments

  1. avatar

    Avand parul lung si des, eu folosesc la fiecare spalare masca. Balsamurile de par mi se par inefieciente. Eu imi usuc mereu parul natural, indiferent de sezon. Chiar daca am mult par, se usuca in maxim o ora?

    1. avatar

      Pe mine ma enerveaza ca balsamurile vin intr-un recipient la fel de mare precum samponul, desi nu se termina la fel de repede. Recunosc, si mie imi plac mai mult mastile de par in comparatie cu balsamurile. Plus ca pe parul meu care este lipsit de volum, daca as aplica balsamul asa cum se recomanda, l-ar ingreuna si mai rau! Astfel ca de obicei inversez, aplic balsam intai si apoi ma spal cu sampon. 😀

  2. avatar

    Faza cu otetul imi dadea de gandit, dar in urma unor cumparaturi de la yves rocher am primit o solutie otet de zmeura pe care o folosesc ocazional, si desi nu ma dau in vant dupa mirosul de otet, isi face treaba. Eu, spre deosebire de tine, am parul extrem de greu, fir gros, nevopsit dar, e la fel de greu de lucrat cu el. Se usuca foarte greu, nu sta aranjat prea mult (se indreapta). Eu folosesc ulei de cocos pt hidratare. Si pana acum un an si jumatate nu imi placea sa folosesc balsam sau masca, dar am mai facut o ultima incercare atunci, deoarece mi se incurca foarte tare parul, si de atunci folosesc aproape de fiecare data macar una din ele.

    1. avatar

      Nu stiam ca au asa ceva la Yves Rocher 😀 Intr-adevar ai un par care are nevoie de hidratare. Ma bucur ca ai gasit ceva ce functioneaza pentru tine.

  3. avatar

    Foarte interesant articolul. Mi-am notat cateva infos

    1. avatar

      Ma bucur, multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.