Înainte de a ajunge într-un magazin specializat, nici eu nu știam prea multe despre cafea. Exceptând gustul, care atunci când dai de ceva bun, imediat se diferențiază. Rar am găsit cafenele sau bar-uri unde să gust o cafea excelentă. Cred că a devenit totul mult prea comercial încât s-a depreciat până și această mică mare plăcere a noastră.

Odată ce am intrat la Anya’s Delicatese, universul a devenit brun, dulceag  și plin de farmec. Foarte greu de descris sentimentul pe care îl ai atunci când intri într-un loc diferit, unde te înconjoară tot ce-i mai bun, atât din domeniul cafelei cât și din alte domenii care se intersectează. Iar informațiile primite, cu mult drag fac experiența cu atât mai prețioasă. Devine o amintire în sine, una extrem de plăcută.

Am învățat că există mai multe tipuri de cafea, nu este o informație nouă, doar că intrând într-un astfel de loc, ai posibilitatea să-ți alegi sortimentul propriu, în funcție de nevoi și de tipologia ta. Pe când în comerț, oferta nu este niciodată proaspătă sau variată.

Tot timpul vedeam diferența între gustul foarte rânced și puternic pe care îl are cafeaua din comerț. Când spun puternic nu mă refer că era genul de cafea care să-ți dea un boost. Nu. Ci gustul ei era atât de pronunțat încât parcă îți forța papilele gustative.

Apoi am învățat să apreciez cafeaua pregătită cum trebuie. Pentru că aici începe să i se definească gustul și să savurăm acea cană perfectă de cafea!

  1. Cafeaua la ibric

Clasicul turcesc, punem apă, zahăr și cafea. Aici fiecare are diferite moduri de pregătire și trebuie să stăm cu ochii pe acel ibric. Cafeaua la ibric este hoțămană! Ai clipit și deja a dat peste…

ibric cafea

Este bine să nu lăsăm apa să fiarbă prea mult, iar dacă face spumă, să fie doar pe marginea ibricului. Ibricul de cupru este indicat în caz că doriți să păstrați aroma naturală a cafelei. Îl găsiți mai greu și desigur, fiind mai prețios trebuie să vă așteptați să plătiți un anumit preț. Dar până la urmă 70 de lei uneori se duc repede, fără să ne dăm seama pe ce anume se duc. Cred că îl pun și pe acesta la wish-list-ul meu.

  1. Cafeaua la presă franceză

Este nemaipomenit de bună! O să pun un video în următorul vlog, unde am preparat cafeaua astfel. Nu-i foarte greu. Fierbi apă, dar nu foarte mult, pui cafeaua și apoi o torni peste ea și o lași acolo cam trei minuțele să-și ia gustul și aroma din boabele măcinate.

La noi i se spune infuzor și eu l-am avut pe cel de la Grunberg. L-am avut cam pentru o săptămână, pentru că l-am spart din neatenție. Îl puteți admira în video, dar am de gând să-l recumpăr. Având în vedere că am și paharele, vreau să întregesc setul. Și este foarte bun! Doar 38,26 lei, merită fiecare bănuț.

  1. Espressorul clasic

Nu nebuniile acelea robotice din comerț. Nu aveți nevoie de tehnologie pentru a avea o cană savuroasă de cafea.

Eu am unul ieftin, dar am găsit o variantă colorată, feminină și simpatică. Are două compartimente, unul pentru a pune cafeaua și cel de sus pentru apă. Pe măsură ce este încălzit, apa și cafeaua se combină și devin una și aceeași. Romantic, nu?

cafetiera pret

Este doar 36,99 lei. Un preț bun având în vedere că sunt rezistente și practic îl strici doar dacă dai cu el de pereți. Pe scurt, o investiție care va schimba modul în care vă beți cafeaua.

Mă întorc de fiecare dată la Anya’s Delicatese, pentru că dulapul meu din bucătărie miroase a cafea așa cum ar trebui să miroase cafeaua. Aromată, aproape florală, ca o briză plăcută în care ți-o poți imagina proaspăt măcinată.  Iar în București, îi găsiți pe cei de la Delicatese Florescu, pentru a degusta și pentru a afla tot ce doriți să aflați despre universul cafelei perfecte.

Dacă ai ocazia, schimbă-ți modul în care bei cafeaua. Nu comercial ci local, de la cafegii adevărați și magazine specializate. Face toată diferența, ai să vezi!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.