Zodiile arborilor. Continuare cu cinci zodii mari și tari. Nu uitați să aruncați un ochi și peste celelalte articole, în caz că nu v-ați găsit zodia din prima. Este un zodiac pe luni, în zile diferite. Astfel, devine ușor complicat să găsim zodia corespunzătoare.

Zodiile arborilor

Zodiile arborilor: ALUNUL
22-31 martie, 24 sept – 3 octombrie

Nu poţi trece pe lângă el fără să nu-l remarci, inteligent şi fluid, Alunul nu pretinde nimic, se mulţumeşte cu puţin. Se adaptează la orice fel de viaţă, înţelege totul. Nu poţi decât să rămâi impresionat de farmecul său cvasi-magnetic. El ştie să placă şi să se facă iubit, iar când vrea poate fi generos.

Talentat, uneori e dăunător de rău, chiar diabolic. Totul în el este magie albă sau neagră, după moment sau cum o vrea el. Foarte bun sau foarte rău, e o vrăjitoare sau un magician, dorind să iubească, nu va ţine seama de nimic şi va sacrifica totul pentru persoana iubită.

Feriţi-vă de el dacă nu-i sunteţi simpatic. Temeţi-vă de el ca de ciumă, există în el un pluton de execuţie care veghează gata să sară la poruncă. În ciuda discuţiei sale, alunul nu trece niciodată neobservat. Profund original, el crede că viaţa este cu susul în jos. Nu-i ca ceilalţi oameni şi în acelaşi timp, poate fi iubit şi temut în acelaşi timp. Abil în a ghici gândurile cele mai ascunse, poate la fel de bine să fie în serviciul binelui sau al răului.

Plin de vrajă, dar fiţi convinşi că totul în el este conştient, chiar dacă pare spontan sau împărţit în mai multe direcţii. Această calitate îi este de folos şi îi place să se prefacă râzând de durerile sale.

În dragoste poate fi cel mai bun sau cel mai rău partener, cu totul diferit în cursul aceleiaşi zile. Făceţii jocul dacă aveţi simţul riscului, căci e pasionant.

De o inteligenţă subtilă şi intuitivă, el va înţelege totul şi învaţă întotdeauna cu uşurinţă, părând că ştie din înainte. Nimeni nu vă poate spune cum îi va fi viaţa, ea va depinde de bunul său plac. Nu-i deloc o fiinţă obişnuită, alunul frecventează fantomele şi te poţi aştepta la orice.

Zodiile arborilor: MESTEACĂN
24 iunie – solstiţiul de vară

Mesteacănul este fin, stilat, aerian şi deloc stânjenitor. Compania lui este foarte căutată. Nu va abuza niciodată de o situaţie, sobru şi unpic puritan, îşi cunoaşte foarte bine limitele.

Nu-i place să fie vulgar, dar îi plac lucrurile simple. S-ar adapta vieţii la ţară, căci se poate acomoda cu orice, mai ales dacă este lăsat să muncească în linişte şi pace.
Nu trebuie să vă sperie aparenta lui fragilitate, poate munci nebănuit de mult.

Mesteacănul nu este un îndrăgostit pasional, dar este sentimental în momentele sale de răgaz, de altfel, foarte rare. Este fidel, îşi va face soţia fericită. Se căsătoreşte din distracţie, dar nu regretă decât în cazuri extreme.

Inteligenţa mesteacănului este imensă. Îşi poate imagina orice, poate inventa orice. Spiritul său de sinteză, imaginaţia, forţa sa creatoare adăugate puterii sale de muncă, ajung să-i deschidă toate porţile. Poate interprinde orice, mai ales în domeniul artistic. Are un singur mare defect: nu este sociabil şi nu ştie să se prefacă. Frecventarea lumii influente nu-l preocupă.

El ştie să fie fericit, plăcerile spiritului nu-i vor fi niciodată refuzate. Îşi doreşte o familie, copii, vacanţe minunate. Poate avea câteva aventuri extraconjugale, dar asta doar pentru a-şi menţine forma. Forma constituie, de altfel, obsesia lui.

Vrea să-şi demonstreze lui însuşi şi celorlalţi că a rămas tânăr, frumos şi plin de ardoare.

Inteligent, are spirit organizatoric şi un bun simţ redutabil. Îşi pune toată deşteptăciunea în slujba bunăstării sale. Este materialist, să fie bogat şi cât se poate de fericit.
Dacă va elimina neliniştea, se va scălda în prosperitate.



Zodiile arborilor: MĂRUL
25 iunie – 4 iulie, 23 decembrie – 1 ianuarie

Verde încântător, mărul este agreabil şi tandru peste poate. Un mare sentimental, dar de asemenea un mare senzual. Iubeşte dragostea mai presus de orice, în teorie cât şi în practică. Desigur, poate să se resemneze (căci el este înţelept) cu o căsătorie lipsită de pasiune, dar fără să renunţe la gândul de a iubi şi a fi iubit. Dacă are norocul să-şi găsească de la început sufletul pereche, exigenţa sa va fi de domeniul visului.

Mărul este întotdeauna fidel în dragoste, fie ea conjugală – şi asta până la o vârstă înaintată. Este generos, uneori până la imbecilitate. Incapabil de cel mai elementar calcul, poate fi uşor păcălit. În stare să-şi dea cămaşa de pe el, să-şi împartă acoperişul şi să trăiască adesea înconjurat de paraziţi umani pe care-i găseşte adorabili. Nu se gândeşte la ziua de mâine, ci trăieşte clipa.

Are adesea datorii, pe care le uită repede. Dealtminteri, el uită totul, rătăceşte totul. Este un filosof plin de fantezie, dar nu caută nici să epateze, nici să convingă, dar care simplu şi-a pus filosofia în slujba bucuriei de a trăi. Nu-l credeţi idiot.

Inteligent şi gânditor, el are spirit de deducţie şi atracţie spre ştiinţe, citind cu aviditate. Volumul cunoştinţelor sale în acest domeniu este surprinzător, dar el nu caută să se dea mare, ci doar să-şi satisfacă sufletul şi trupul. Îi place vinul bun, apreciază ospăţurile pe cinste, teoriile ştiinţifice şi plăcerile acestei lumi, pe care le preferă indiscutabil celor promise pe cealaltă lume.

Făcut pentru dragoste, viaţa sa sentimentală va fi plină de neastâmpăr şi mişcare. El se plictiseşte crunt în monotonia unei fericiri fără nici un nor, aşa se face că uneori caută de la sine complicaţiile.

Zodiile arborilor: MĂSLINUL
23 septembrie – echinocţiul de toamnă

Măslinul are acea sclipire, farmecul său personal. Suferinţa îi este cu atât mai mare cu cât se străduie mai tare să o alunge. Un înţelept pacifist, este non-violent. Nu-i place să-şi complice existenţa, vrea să trăiască după bunul său plac.

Pe de altă parte el îi lasă pe ceilalţi să trăiască aşa cum vor, fără să intervină vreodată. Discreţia întruchipată, poate fi considerat din greşeală un indiferent. Puteţi face apel la el în caz de nevoie, pentru că nu veţi fi decepţionat, căci nu va fi indiferent, ci dimpotrivă. Măslinul surâde orice s-ar întâmpla, în parte fiindcă el crede că tracasarea este inutilă. Este seninătatea însăşi.

Deşi de o bunătate profundă şi înţelegător, este un psiholog foarte bun şi îşi va da seama dacă este înşelat. Respectat, nu va face niciodată nimic doar pentru a fi plăcut. El îşi trăieşte viaţa şi nu se va opri în loc pentru a lua seamă de a altora. Are simţul înăscut al dreptăţii.

Poate înţelege orice, are calitatea de a-i asigura pe ceilalţi, adesea din cauza magnificului său dezinteres să uite chiar de sine. În această situaţie acceptă riscul cu luciditate, deloc sau puţin gelos, în dragoste el va respecta libertatea celuilalt, chiar cu riscul suferinţelor. I se va întâmpla chiar să se facă concesii, doar de dragul liniştei. Totuşi, nu-i nici slab, nici resemnat. Reflectează profund asupra lumii din jur şi ca şi Măslinul, aduce pacea şi fericirea.

Zodiile arborilor: FAGUL
22 decembrie – solstiţiul de iarnă

Avântat şi frumos, Fagul este din lemn tare. Cochet şi îngrijit, are trăsături frumoase. Se îmbracă îngrijit, mai ales când mijloacele îi permit, iar dacă trăieşte într-un mediu favorabil, poate reuşi în orice. Este ingenios, face proiecte, nu vise, pe care le realizează mai târziu. Nimic nu-l opreşte. Îşi organizează miraculos de bine viaţa.

Destul de interesant, deşi capabil de generozitate, el ştie să echilibreze un buget ca nimeni altul. Nu-i prea place să împartă ceea ce îi aparţine. Sudoarea frunţii sale îi este scumpă şi de aceea o economiseşte. Cinstit, dotat cu solide calităţi, care se manifestă rând pe rând, astfel că nimic nu este lăsat la voia întâmplării.

În dragoste, Fagul nu are deloc fantezie. Atitudinea sa este foarte convenţională în ceea ce priveşte fondul, realizând o căsnicie excelentă.

Acest tip de zodiac este de origine celtică, în caz că doriți să studiați mai multe despre acest tip de zodii.

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.