Pentru mine alegerea unui fond de ten potrivit a fost prioritară. În primul rând, pentru că folosesc fondul de ten doar la ocazii speciale. Nu o fac zilnic, astfel că, era destul de important să găsesc ceva care să mi se potrivească, să se încadreze în bugetul meu și să își merite banii.
Mi-a luat o vreme până să mă hotărăsc. Ultima dată când am folosit fond de ten a fost în liceu. Chiar și atunci nu m-a încântat prea mult nuanța și țin minte că l-am irosit pe tot la pictatul de portrete. Da. În pictură pentru a obține culoarea pielii este o adevărată aventură, astfel că, am apelat la un mic șiretlic și combinam fondul de ten cu tempera.
Folosind fondul de ten extrem de rar, în zilele speciale, atunci când era un eveniment sau o zi importantă, foloseam mostrele de fond de ten primite cadou la revistele de beauty cumpărate. Pe atunci, nu-mi dădeam seama că mai târziu mă pot ajuta în a lua o hotărâre.
Alte lucruri le-am învățat pe parcurs, alături de prietenele mele sau mergând în magazine și pur și simplu uitându-mă la produse. Așa că mi-am făcut o listă cu cele mai importante idei.
Sfaturi în alegerea fondului de ten
-
În funcție de subtonul pielii
A afla care îți este subtonul pielii nu ajută doar la alegerea unui fond de ten. Poate să fie utilă în a determina în ce culori ne stă bine atunci când ne îmbrăcăm sau cu ce culori să ne fardăm.
Subtonul este acel strat sub piele care va avea tot timpul aceeași nuanță. Culoarea pielii noastre poate căpăta diverse nuanțe, de exemplu vara, atunci când ne bronzăm, dar subtonul rămâne mereu același.
Cum afli care îți este subtonul?
Trebuie să acorzi atenție venelor care îți trec pe sub piele. Acestea se observă cel mai bine la încheietura mâinii.
Subtonul rece
Venele vor fi de nuanță albastră sau mov. Pielea poate avea o tentă de roz, roșu sau albastru.
Fondul de ten ar trebui să fie o nuanță neutră, fără tente de galben, indiferent de culoarea pielii.
Subton neutru
Venele vor fi albastru sau verzi. Pielea nu are tente de roz, roșu sau albastru, dar nici galben, auriu sau piersică.
Adică? Veți întreba.
Pur și simplu va fi o îmbinare dintre toate aceste tonalități.
Aici aveți libertatea de a alege, doar că va fi puțin mai dificil să vă dați seama ce tentă are pielea. Mai rece sau mai caldă? Către care înclină balanța? În funcție de toate acestea, puteți alege fondul de ten.
Subton cald
Venele sunt verzi sau verzui – oliv. Pielea are o tentă galbenă, aurie sau de piersică.
Prin urmare, un fond de ten gălbui sau auriu va fi perfect pentru subtonul vostru!
-
În funcție de tipologia tenului
FDT pentru ten normal
Neavând probleme, poți alege o varietate largă, în funcție de acoperire, nuanță sau compoziție. Ești norocoasă!
FDT pentru tenul gras
Este nevoie de produse care sunt special destinate acestui tip de ten și care sunt oil-free. Ar fi indicat să folosiți o pudră minerală după aplicarea fondului de ten, pentru durabilitate.
FDT pentru tenul uscat
Formulele pe bază de ulei, cele intens hidratante sau foarte cremoase vă sunt cele indicate.
FDT pentru tenul mixt
La fel ca și la tenul gras, trebuie să ne ferim de fondul de ten pe bază de uleiuri. Ideale sunt cele care capătă o tentă de pudră imediat după aplicare, fără să pară că îți încarcă tenul sau să arate precum o mască.
-
În magazin
Aici este testul suprem!
În primul rând, probabil știi deja, dar am să insist: nu face greșeala de a testa fondul de ten pe mână!
Primul sfat și cel mai important atunci când alegi un fond de ten este să nu te grăbești. Astfel vei avea timp să alegi nuanța potrivită. Mergi în magazin și cere câteva mostre din fondul de ten care te interesează. Astfel, le poți testa liniștită acasă, pentru a verifica acoperirea și rezistența. Dacă acel fond de ten oxidează odată ce intră în contact cu pielea sau dacă se prezintă bine în funcție de lumina în care te afli. Reflectoare, lumini artificiale sau cea naturală. Pune-l la încercare!
Dacă magazinul nu îți poate oferi o mostră, du-te la cumpărături fără să te fardezi. Folosește fondul de ten din sample-ul expus la vânzare și vezi dacă ți se potrivește. Însă, pentru hotărârea finală, nu te rezuma la cum îți stă doar în lumina magazinului. Mergi afară și vezi cum arăți și la lumina naturală. Compară!
Nu-l cumpăra imediat. Poartă-l toată ziua și vezi cum rezistă! Apoi, te poți întoarce la magazin cu gândul împăcat că ai luat decizia potrivită.
În caz că ești mai timidă sau nu îți place să folosești produsele din magazin, sau poate că ești o persoană mai discretă și nu vrei să-l folosești pe toată fața, alege o zonă în care să-ți dai seama exact dacă este un fond de ten bun pentru tine.
Alege să-l testezi cuprinzând partea de mandibulă și gât. Pentru că atunci când cumperi un fond de ten, va trebui să știi că acesta nu trebuie potrivit doar cu nuanța feței, ci cu toată pielea tea. În special zona gâtului.
De regulă pielea din zona gâtului este mai deschisă ca nuanță decât fața noastră. Astfel că, un fond de ten potrivit, sigur va face o diferență de look!
-
Tips&Tricks:
Poți aplica puțin fond de ten pe pleoape pentru a reduce roșeața, dar și ca bază pentru fardul de pleoape.
Ai cumpărat un fond de ten prea închis?
Nu-l arunca! Folosește-l pe post de contur. Va arăta extrem de natural.
Pentru un look tineresc și strălucitor, poți aplica un iluminator lichid împreună cu fondul de ten. Pielea va căpăta acel glow subtil și plăcut!
Nu cumpăra fond de ten online decât dacă ai mai achiziționat acel fond de ten și știi sigură că ți se potrivește, atât ca nuanță, cât și ca acoperire.
Sper că v-au fost de folos aceste informații!
Eu am tenul mixt sau gras (în special primăvara-vara) și subton rece, cu vene mov-albastre.
Am un ten palid, pe alocuri roșiatic și de regulă aleg nuanțele cele mai deschise atunci când vine vorba de fond de ten sau pudră.
Fondul de ten pe care-l folosesc este de la Deborah, în nuanța Fair. Nu are acoperire mare și este special pentru tenul mixt sau gras. Promite să matifieze, dar tenul meu oricum după câteva ore își face singur de cap, indiferent de ce aș aplica.
Voi, cum vă alegeți fondul de ten?
In ultima vreme eu optez pentru fondurile de ten din farmacii. Nu pot trai fara fond de ten, avand multe semne din cauza acneei. Din pacate am tenul extrem de palid si imi este foarte dificil sa-mi gasesc nuanta potrivita. O nuanta putin mai inchisa imi da senzatia ca m-as fi lovit cu capul de caramizi (ha, ha). Prefer fondurile de ten spuma. Au o acoperire mai mare si se consuma mai greu. Desigur conteaza si modul de aplicare.
Multumim pentru acest ghid. Foarte util!
Este o idee buna sa achizitionezi fdt din farmacii, acolo poti avea parte si de consiliere buna. Imi pare rau sa aud ca acneea ti-a afectat tenul, se intampla. In special in adolescenta, si eu am avut ceva probleme. Nu foarte grave, dar am ramas cu un semn frumos pe frunte.
:)) La mine nuantele de fdt mai inchise ma fac sa par adesea portocalie.
Nu am incercat un fdt spuma. Suna interesant. Ma bucur ca ti-a placut articolu!