Pentru că eram în căutarea unui gel de duș nou și s-a nimerit să fiu în DM, am hotărât să încerc o marcă nouă, de care nu auzisem până acum. Primul lucru la care m-am uitat a fost aroma, adică a ce miroase el. Acesta este un gel de duș reconfortant cu mentă proaspătă și portocală. Apoi m-am uitat la cum îl cheamă și la faptul că este Made in England. Mi-a plăcut mirosul său așa că l-am luat imediat cu mine. Să ne cunoaștem mai bine!
Enliven Luxury bath & shower gel – Refreshig orange & fresh mint
Mi-a plăcut mult consistența. Este o combinație între lichid și uleios, însă la modul hidratant. Nu incomod. A costat în jur de 10 lei, nu mai țin minte exact dacă era la reducere, însă are un preț bun pentru cei 500 de ml ai săi.
Aroma sa este cea care mi-a câștigat inima. În această perioadă, fiind iarnă și luna cadourilor, aroma de citrice îmi aduce aminte de copilărie. De portocale și clementine mâncate sub bradul împodobit, de cojile pe care le păstrăm ca să miroase plăcut în casă.
Iar menta e un deliciu! Ador ceaiul de mentă, mirosul de mentă în general mi se pare special. Așa că această combinație între cele două, pe mine m-a cucerit instant.
Ambalajul
Este destul de diferit, îmi place transparența sa și modelul recipientului. Nu-i extra special, dar nici genul pe care să-l găsești pe toate rafturile. Îmi place și eticheta, logo-ul și scrisul.
Cel mai mult îmi place cum se închide / deschide. Are acel capac pe care se apasă, astfel în caz că îmi cade în duș (lucru care mi se mai întâmplă pentru că sunt o îndemânatică) până să ridic recipientul nu mi se scurge jumătate din el.
Efectul
Atunci când l-am folosit a mirosit și mai intens, dar este un lucru normal. Nu este deloc uleios pe piele, ba chiar se simte foarte ușor și hidratant. Nu face multă spumă, adică la mine nu a făcut, dar eu n-am folosit burețel loofa cu el încă.
Miroase bine și este reconfortant.
Ingredientele:
Sunt destule, mă aștept la câteva surprize. Atunci când l-am achiziționat, l-am testat cu aplicația Clean Beauty (pe care o recomand) și avea destule ingrediente din acelea…complexe. Dar până la urmă n-am reușit să rezist aromei.
Apă – pentru că are o consistență destul de lichidă
Sodium Laureth Sulfate – este un produs de tip detergent / săpun care produce spuma. Este declarat ca sigur pentru utilizare de către oameni, pentru că nu aduce modificări în ADN, dar uneori poate provoca reacții alergice.
Sodium Chloride – sarea noastră cea de toate zilele
Cocamidopropyl Betaine – este un derivat din uleiul de nucă de cocos și ajută la curățarea pielii sau a părului. Este toxic, provoacă sensibilitate și iritații, are un potențial de toxicitate inclusiv pentru mediul înconjurător.
Cocamide DEA – este o formă modificată chimic a uleiului de cocos. Din păcate și acesta provoacă îngrijorări datorită toxicității. Inclusiv la nivel imunitar. Este clasificat drept impur și ca toxic inclusiv la nivelul organelor.
Parfum – spuneam asta în trecut: ” Nu înțeleg de ce cercetătorii din industria cosmetică au impresia că unele femei ar prioritiza mirosul unui produs și nu cât de bune / proaste sunt ingredientele pe care le conține ” și uite că am comis-o. Am făcut o achiziție foarte superficială
Limonene – este un ulei esențial din flori de lămâie în combinație cu mirosuri, de portocale sau de pin. Are potențial toxic și alergen, nu în cantități mari.
Glycerin – sau alcool trihidoxilic. Este ușor solubilă în apă și alcool etilic. De asemenea, glicerina este un bun solvent pentru alte substanțe. În industria cosmetică a cremelor este folosită în special pentru extragerea unor principii active de origine vegetală.
Citric Acid – este acidul citric pe care îl găsim în mod natural în citrice și are rol exfoliant și astringent.
Linalool – este un produs care poate apărea în mod natural la diverse plante cum ar fi menta sau scorțișoara. Are potențial toxic și de aceea este interzis în a se folosi în parfumerie. Ca să ne dăm seama cât de ok este linalool, este folosit pe insecte… sigur, aparent în cantități mici nu ar fi grav însă fiind asaltați zilnic de astfel de ingrediente, în șampon, într-o cremă de mâini sau într-o cremă de zi, se adună într-atât încât organismul nostru să suporte un dezechilibru.
Sodium Benzoate – este un tip de sare de sodiu și are rol de mascare sau acoperire a mirosului
Benzophenone – 4 – ingredient ce protejează cosmeticele sau produsele de îngrijire de la deteriorare, prin contact cu razele UV, reflectându-le și împrăștiindu-le. Are potențial neurotoxic, poate provoca iritații la nivelul pielii, este toxic inclusiv la nivelul organelor.
Methylchloroisoyhiazolinone – un compus chimic ce protejează ingredientele din produsele de îngrijire, ca ele să nu fermenteze sau să se strice. Poate provoca alergii.
Magnesium Nitrate – este o sare anorganică ce se folosește inclusiv la îngrijirea părului
Magnesium Chloride – clorură de magneziu, în termeni chimici. Este tot o sare, fie marină, fie obținută din minerit.
Methylisothiazolinone – este un compus organic ce ajută la menținerea ingredientelor unui produs cosmetic sau de îngrijire. Are potențial toxic atât la nivelul pielii cât și la nivelul organelor.
CI 15985 – este un pigment, un colorant ce se folosește inclusiv în industria mâncărurilor, dar cu precauție. Ar avea potențial cancerigen.
CI 19140 – este ca și primul, un colorant. Acesta însă este toxic, la nivelul organelor.
Concluzii
Concluziile sunt triste. Acum că am văzut ce ingrediente tâmpite conține, regret că l-am achiziționat. Cred că îl voi folosi prin casă, pentru alte întrebuințări. Nicidecum pe mine. Nu sunt cobaiul nimănui.
Șapte ingrediente care sunt în regulă, zece care au potențial toxic și pot provoca alergii și unul care este cancerigen. Pe lângă semnele de întrebare în legătură cu restul.
Data viitoare voi fi mai grijulie. Oricât de bine ar mirosi un produs, prefer să mă spăl cu ceva mai sigur decât să risc să-mi distrug sănătatea. Spun asta pentru că deja mă lupt cu o iritație de piele la mână, care a fost provocată de astfel de ingrediente. Ingrediente care oricât de puține ar părea că sunt într-un produs, ele sunt regăsite și în balsam de păr, în creme de mâini, în spray-uri și diverse cosmetice.
Treptat provoacă sensibilizarea organismului iar rezultatul sunt astfel de alergii. De aici și reticența mea în a folosi astfel de produse.
Sper să fie util și pentru voi acest articol. Pentru mine sigur este! N-am să mai recumpăr acest produs. Cred că îl voi folosi pe post de detergent de podele sau de rufe. Ca să-i ofer un scop în viață.
Acestea fiind spuse, nu uitați de CONCURSUL lunii Decembrie! Aștept să participați! Data viitoare vă povestesc despre noua mea vopsea de păr! I PUP YOU!
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să dai LIKE paginii de facebook!