Despre buretele Konjac auzisem în blogosferă și pe youtube la fetele din zona Beauty. Prin urmare mă chinuia intens gândul să-l încerc și eu. Și bine am făcut! Pentru că de acum, rutina mea de curățare a feței s-a schimbat de la bine către foarte bine.
Să luăm pe rând ideile, pentru că mi-am structurat nițel (în cap) despre ce anume să vă vorbesc. Având în vedere că sunt multe de povestit.
Ce este de fapt buretele Konjac?
Este un burete vegetal, format din rădăcina plantei cu același nume. Este un fel de plantă poroasă care se găsește în Asia și din care se poate confecționa acest burete foarte benefic.
De ce este atat de bun buretele Konjac?
Burtele Konjac este mult mai blând decât un exfoliator obișnuit, fiind de origine vegetala, așadar naturală, nu conține diverse substanțe care ar putea provoca alergii sau ar putea sensibiliza pielea. Pe scurt, curăță perfect tenul, fără să-l irite. Dacă aveți o piele sensibilă, acesta ar putea fi o opțiune perfectă pentru voi!
Cum se foloseste buretele Konjac?
În stadiul sau normal, buretele Konjac este ceva tare, nu foarte aspru dar la prima atingere nu pare a fi ceva prietenos. Insa, odată ce-i facem burețelului cunoștință cu puțină apă caldă, acesta se înmoaie și devine ușor gelatinos. Dar nu foarte. Capătă o consistență plăcută la atingere.
De asemenea, în stadiul său normal, buretele Konjac este de dimensiuni micuțe, dar la contactul cu apa caldă se extinde. Imediat ce se simte moale, ușor de manevrat și suficient de expandat, îl puteți folosi după bunul plac.
Este bine să îl stoarceți frumos, înainte de a-l folosi pe ten. Și îl puteți folosi ca atare, singurel sau puteți adăuga orice produs pentru curățarea tenului aveți în rutină: gel de curățare, spumă de curățare, demachiant, etc.
Se poate folosi și pe corp, în caz că preferați lucrul acesta, însă eu personal prefer să-l folosesc doar pe față, gât și decolteu.
Cum avem grijă de buretele Konjac?
În primul rând este indicat să folosim întotdeauna apă călduță cu acest tip de burete. Pentru că apa foarte fierbinte dăunează fibrelor sale și îi scurtează durata de viață. Așadar, sub jetul de apă călduță îl clătim de toate substanțele folosite (în caz că am folosit) și repetăm până când toate aceste rămășite dispar din structura lui.
Este bine să-l clătim din plin, ca să nu rămână deloc reziduuri de produs pentru că acestea sunt un mediu propice pentru bacterii sau mucegai. După tot procesul, atârnăm buretele într-un loc bine aerisit, unde se poate usca ușor. Se pare că baia nu este locul cel mai potrivit pentru acest burețel, deoarece dușurile sau băile repetate îi pot afecta structura și durata de folosire.
Cel mai indicat loc pentru acest burete minune este în frigider. Yup. Într-un container de plastic, în frigider, unde bacteriile n-au șanse de înmulțire. Are sens dacă mă întrebați pe mine, chiar dacă al meu încă locuiește în baie. La frigider îi prelungiți durata de folosire.
Cum îți dai seama că buretele Konjac trebuie înlocuit?
Atunci când își pierde textura și nu mai este la fel de strâns ca la început. Unele părți încep să se dezintegreze sau să nu stea la fel de frumos ca înainte. Durata sa de viață, dacă este folosit zilnic, ar fi de la 4 la 6 săptămâni. Însă, personal cred că ține de cât de des îl folosim și de cum îl depozităm sau unde.
Dacă trebuie înlocuit, nu este nevoie să-l aruncați, îl puteți pune în ghiveciul unei plante pentru că este practic, o formă de îngrășământ. Da. Nu vă faceți griji, este un burete natural și e ok, mai ales dacă ați avut grijă de el și l-ați curățat cum trebuie.
Concluzii
Eu una m-am îndrăgostit de buretele Konjac și de modul în care îmi curăță fața! Datorită texturii sale, nu pot spune neapărat gelatinoase, dar este fascinant și dă dependență! Este simpatic din cale afară, pe lângă blândețea cu care îmi curăță tenul.
Dacă folosiți burete Konjac, să știți că nu este buretele minune, să te scape de imperfecțiuni, să îți ascundă porii sau să facă ridurile să dispară. Nu. Este un burete care te ajută să-ți îmbunătățești circulația pielii, pentru că ai tendința să-l folosești, să te mai dai odată cu el, să-l clătești și să te mai speli odată pentru că e atât de plăcut!
Curăță tenul binișor și îți lasă o senzație plăcută după folosire. Eu una de fiecare dată când îl folosesc, nu mai folosesc prosopul pentru a-mi tapota fața. Stratul de apă pe care îl lasă pe piele este fix cât are pielea nevoie pentru a se hidrata. Ceea ce mi se pare foarte tare!
Așadar, dacă aveți ocazia să-l încercați, zic că nu aveți ce pierde! Eu am luat buretele Konjac din DM cu vreo 11 – 12 lei și nu regret absolut deloc. Mi-a schimbat total rutina de îngrijire a tenului și de aici înainte, este clar că vom fi nedespărțiți!