A trecut ceva vreme de la ultima degustare de vin și am zis că trebuie să recuperez puțin. Ador vinul bun și ocaziile de socialziare. Așadar, m-am prezentat frumos alături de blogerii olteni de la ASBO la Casa Zamfirescu, restaurant cu specific românesc, unde am savurat pentru a doua oară vinurile celor de la Crama Histria.

Despre vinurile marca Histria v-am mai scris pe blog. Încă de pe atunci mi-a rămas întipărit faptul că au vinuri cu un gust diferit, nu pot spune neapărat comercial, cât aș putea spune popular. Crama Histria vine cu acea briză de nou, bun și cât se poate de autentic.

Ammos rose

Ammos rozé

Chiar dacă ador vinul alb, de data aceasta m-a cucerit un rozé. Neașteptat de bun, răcoritor și ușor amețitor. Vinul lor este puțin viclean, dacă mă pot exprima astfel, pentru că la început nu ți se pare că ar conține foarte mult alcool. Este băubil, are un gust plăcut, se potrivește cu mâncărurile tipice românești. Dar mai apoi, îți dai seama că te-a amețit puțin, te-a înveselit și că vei dormi mai bine la noapte. Este genul de vin care trebuie savurat pe îndetele, alături de prieteni.

asbo

Ammos rozé este un vin puternic, fructuozitatea îl ajută să ascundă gradele de alcool și să impresioneze. Puțin acid, cu un buchet intens, o combinație de floral – fructat, Ammos mi s-a părut diferit anul acesta. Cuceritor ar fi cuvântul prin care l-aș descrie.

Crama Histria

Aflată pe colinele Dobrogei, aproape de locuri istorice cu o tradiție a viticulturii, Crama Histria încântă prin vinurile sale cu arome puternice, expresive. Actualitatea lor este susținută strâns de soiurile care s-au păstrat de-a lungul timpului. De asemenea, îmbinarea dintre soiuri le face să capete acea notă distinctă.

platou branzeturi

Havarti Aged Castello

Este o brânză importantă de cei de la Delaco, pe care am savurat-o și de care m-am bucurat inclusiv acasă. Nu prea câștig prin tragere la sorți, cu atât mai puțin la degustări, dar se pare că această dată a fost cu noroc! Fiind cu noroc, am ales să savurez vinul și brânza, cu un platou Charcuterie.

Havarti Aged Castello este o brânză concepută după o rețetă daneză autentică, care datează tocmai din 1952. Folosind metode tradiționale și culturi speciale, această brânză este lăsată la maturat timp de 12 luni. Și rezultatul este unul cât se poate de delicios!

O brânză care ți se topește în gură, cremoasă, cu gust intens. Este untoasă, puțin sfărâmicioasă și cristalizată, dar este o brânză demnă de un platou franțuzesc sau chiar una pentru o gustare simplă, așa cum îmi place mie.

Intens este cuvântul care mi se pare perfect pentru a descrie acest tip de brânză.

Paul Fulea, proprietarul Cramei Histria a reușit să sintetizeze perfect povestea acestor vinuri, pe care le-am redescoperit cu drag. A fost interesantă preferința acestui an, total neașteptată.

Crama Histria are inclusiv un rozé premiat. Mirachi, Cabernet Sauvignon 2016, a primit o medalie de argint la decernarea Premiilor de exelență Vinul.ro în anul 2017.

Însă rămân fidelă Ammos. Combinația cu brânza Castello Aged Havarti a fost minunată! Un cuvânt care să descrie această combinație ar fi strălucitor. Mă face să mă gândesc la o gustare pe malul mării, cu un pahar de Ammos Rozé alături.

casa zamfirescu

Casa Zamfirescu a fost locația pefectă pentru această degustare. Terasa încăpătoare, locație centrală, primitoare și servirea bună. Mâncarea, de asemenea, delicioasă!

Evenimentele Brânzeturi cum se … cuVin sunt organizate de Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro.

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.