În cazul în care vă sperie titul, vă informez că m-am inspirat de la un influencer bulgar. Sau sârb. Nu mai știu! Tot ce știu este că în zona noastră a balcanilor se mănâncă semințe. Suntem sămânțari. Aici în Oltenia suntem și mămăligari, bine, familia mea. Acum nu vă bag pe toți în oală. După preferințe…
Hai să vorbin despre semințe.
Acesta este subiectul zilei, bre! Subiect pe care eu l-am ratat, colegii mei de blogosferă au avut șansa să meargă în deplasare și să admire cu ochii lor, depozitul unde viețuiesc semințele Shampion înainte de consum. Eu eram ocupată în acea perioadă și n-am apucat să merg. Însă cei de la Shampion au fost suficient de darnici încât ne-au plasat și nouă niște gustărici.
Și cum dărnicia se răsplătește, am zis să vorbim puțin despre ce fac ei aici, în Craiova și nu numai.
Semințele Shampion – gustarea ideală, bre!
Nu-mi sunt străine aceste semințe, le găsesc la magazinul din apropriere și sunt foarte bune. Eu le consum rar, cam odată sau de două ori pe an. Nu sunt cel mai ideal client al lor pentru că am o spaimă mare de apendicită. LOL. Așa că le consum răruț, că e mai drăguț.
De obicei le consum uitându-mă la ceva film sau serial. Îmi fac frumos un cornet și rezolv problema gustării sărate. Gustările sărate sunt preferatele mele apropo.
Așa cum ne demonstrează Theodor Pallady în poză. El a știut că prefer semințele sărate, astfel că le-a ales pentru mine. Mai ales că rar găsesc semințe albe cu sare. Cele mai comune sunt cele negre. Așa că este cu atât mai încântător!
Semințele albe cu sare, sau fără sare sunt o gustare sănătoasă. Doh. Naturală, din floarea soarelui și cu valoare nutrițională foarte bună. Organismul se hrănește cu acele grăsimi bune, direct de la sursă. Iar semințele albe au crusta puțin mai moale, nu atât de dură precum semințele negre.
Sunt de asemenea o sursă bună de energie, pentru că au în compoziție vitamina B1 sau tiamină. Aceasta ajută organismul să transforme mâncarea în energie. Așadar, e o idee bună să ne alimentăm și cu semințe din când în când.
Povestea companiei Shampion
Partea cea mai interesantă, vine acum bre! Pentru că de fiecare dată când cumpăram aceste semințe vedeam că au și scrisul în bulgară. Nu știam foarte multe despre ele decât că sunt bune. Abia acum am aflat și despre compania care le produce.
Sunt pe piață din 2008, la propunerea companiei mamă, Bulgaria Bratia Pepech Ltd.
Dezvoltarea lor pe piață a fost lesne datorită experienței antreprenoriale din alimentație. Însă și atenția pe nevoile pieței, a clienților, le-a adus succesul.
S-au făcut remarcați în piața din Oltenia, București, Târgu Jiu și ușor – ușor au cuprins toată țara, în anul 2014.
Partea frumoasă pe care am remarcat-o, este că de fiecare dată când le-a mers bine, au investit în mai bine. Au făcut relocarea dintr-o localitate din Dolj, într-o zonă centrală a Craiovei și au pornit la drum cu doar 2 sortimente, iar treptat au ajuns la 20 de produse. De-a lungul anilor au investit pentru a satisface nevoile clienților, a angajaților și colaboratorilor.
Degustarea de semințe Shampion
Recunosc, nu m-am gândit să degust o pungă de semințe, însă dacă stau bine să mă gândesc, este un mod perfect de a-ți exersa simțurile. Mai ales după Covid. Este o idee faină care ne-ar ajuta să ne ferim de acele alune râncede. Nu știu dacă voi ați pățit, dar eu am mai pățit.
Nu cu semințe. Doar la alune.
Cei de la Shampion ne spun că mirosul proaspăt se simte încă de la prima inspirație. Semințele sau alunele au un miros proaspăt prăjit, ca atunci când sunt scoase din cuptor.
Apoi gustăm fără teamă și vom descoperi acel gust complet, pământiu și plăcut. Mie semințele îmi aduc aminte de pământ, de vară și de briza aceea care se simte în câmp unde este floarea soarelui.
Așadar, eu sigur am să mă bucur de semințele Shampion în timp ce mă uit la serialul meu preferat – Golden Girls.
Să fie cu sare, bre!