Bioderma Photoderm Max Aquafluide cu SPF 50  a fost my go to SPF de mai bine de doi ani. Nu, nu l-am înlocuit cu altceva ci alternez între acesta și unul nou de la Mustela. Ambele au SPF 50. Însă astăzi vom vorbi despre cel de la Bioderma.

Chiar dacă îmi place să încerc produse noi, constat că unele devin cumva parte din rutina mea de îngrijire. Nu mă deranjează în mod deosebit, însă îmi dă și o stare de siguranță. Pe lângă experiența pe care o am cu fiecare produs în parte. La această categorie se încadrează și acest SPF. Tocmai pentru că o cremă cu protecție solară mi se pare mult mai importantă decât o cremă obișnuită, hidratantă.

Nu voi intra în detalii despre cum să folsim SPF, în ce cantitate și de ce este indicat să-l folosim zilnic și nu doar la plajă. Mi se pare că sunt chestii discutate și re-discutate, despre care găsiți numeroase articole pe Google.

Pe mine mă interesează să vă prezint un produs, rămâne la latitudinea voastră dacă urmați indicațiile unui beauty blogger sau ale unui dermatolog în ceea ce privește aplicarea acestui tip de cremă cu protecție solară. Ideea este să nu cădeți în extreme. Atâta tot. Extremele sunt întotdeauna un semn că ceva nu e în regulă.

Bioderma Photoderm Max Aquafluide

Bioderma Photoderm Max Aquafluide cu SPF 50 review

Este un produs pe care l-am achiziționat din farmacie, cred că din Sensiblu. Nu este chiar un produs pe care să-l găsești într-un hypermarket și nici prin DM-uri. Așadar, este cumva targetat pentru persoanele preocupate să-și îngrijească tenul cu un anumit tip de produse. Are un preț relativ bun, în comparație cu alte creme cu SPF și se adresează îndeosebi persoanelor cu piele sensibilă.

Tocmai de aceea l-am ales să-l încerc. Și mă bucur că am făcut-o.

Despre el povestește că asigură protecție solară maximp pentru față. Are o textură antistrălucire, incoloră și se adresează persoanelor cu piele sensibilă sau intolerantă la soare. Persoane care au pielea deschisă sau au pistrui, ori persoane cu piele expusă la soare extrem (munte, tropice) .

Continuă cu precizarea că este potrivită inclusiv pentru toate tipurile de ten, inclusiv mixt sau gras. Având în vedere că se adresează persoanelor cu piele sensibilă, nu văd de ce le-ar face rău celor din celelalte categorii. Are logică.

Ambalaj Bioderma Photoderm Max Aquafluide cu SPF 50

Mi se pare un ambalaj clasic, o nuanță portocalie de asemenea tipică produselor de acest fel. Crema vine într-un recipient de plastic care are 40 de mililitri. Suficient pentru destule aplicări, cred că vă ține măcar două – trei luni aplicat zilnic. Acum că nu mai ieșim atât de des din casă probabil va rezista ceva mai mult. Depinde și cât SPF aplicați, eu de regulă aplic generos, un strat care să îmi creeze acea peliculă pe piele. Aceasta însă este opțiunea mea.

Așadar ca ambalaj poate fi ușor simplu, fără să atragă în mod deosebit cu ceva anume. Însă cred ca este OK să fie astfel.

Mod de utilizare Bioderma Photoderm Max Aquafluide cu SPF 50

Eu v-am zis că aplic un strat generos, cât să am acea peliculă pe față. Să știu că am tenul protejat atunci când ies din casă. Așa scrie inclusiv pe ambalaj, să aplicăm uniform, în cantitate mare, înainte de expunerea la soare.

De asemenea insistă să reaplicăm frecvent înainte sau după înot, ștergerea cu prosopul sau după alte activități sportive. Și indicația foarte bună de a ne feri de soarele arzător al amiezii, între orele 12 – 16.

Pentru că ce să vezi, bronzul nu este frumos, ci este de fapt o reacție de iritație a pielii atunci când a stat expusă la soare prea mult timp! Ideal ar fi să ne ferim de soare, chit că nu ne va mai admira nimeni bronzul din vacanță și nu vor mai muri dușmanii sau prietenii de necaz, că noi am avut relax în concediu și ei nu. Există varianta cremelor autobronzante, așadar putem alege ceva care să ne hidrateze pielea și în același timp să o nuanțeze frumos, fără să mai fie nevoie să stăm la soare.

Efectele Bioderma Photoderm Max Aquafluide cu SPF 50

În afară de a oferi protecție optimă împotriva razelor UV, oferă și protecție internă printr-un brevet exclusiv (sincer cred că este o bazaconie de marketing dar na, hai să menționăm) Bioprotecție celulalră.

Această bioprotecție celulară activează protecția naturală a pielii, protejează celulele și previne îmbătrânirea prematură a pielii. Mda. Prea sună pompos.

Textura ultrafluidă cu efect matifiant dry touch, nu lasă film gras. Hipoalergenic, non-comedogenic, toleranță bună, fotostabil. Nu conține parfum sau parabeni.

OK. Acum că am încheiat polologhia de pe etichetă vă zic experiența mea.

În primul rând are o textură fluidă, catifelată. Se simte bine pe piele. Însă nu este total matifiant, tot lasă acea peliculă grasă, tipica pentru cremele SPF. Și este în regulă. Nu e o tragedie, nu e sfârșitul lumii. Acesta este rolul acestor creme, iar acel film, acea peliculă grasă ajută ca tenul nostru să nu se ardă. Să nu se irite odată ce l-am expus la soare.

De asemenea are protecție solară de tip chimic, așadar nu va lăsa acel film alb pe piele care este obișnuit produselor care au protecție solară naturală. Există termeni mai potriviți însă îmi scapă acum. Ideea este că nu veți avea acel ten albicios. Ca idee, pe mine nici acela nu mă deranjează.

Nu provoacă iritații, nu conține parfum sau parabeni, însă conține anumite ingrediente comedogenice. Multe dintre produsele care conțin SPF mai pot provoca câte un coșuleț pe ici, pe colo, tocmai datorită acestor ingrediente. Acum să nu vă imaginați că gata, veți face acnee, sau coșuri pe față cât casa. Nu.

Plus că unele coșuri apar inclusiv de la transpirație sau din alte cauze, nu neapărat datorită cremei cu SPF. Eu doar menționez că unele ingrediente sunt comedogenice însă depinde de cantitatea lor și de mulți alți factori. Ideea este că nu scoteau pe piață o cremă cu SPF dacă nu aveau încredere în efectele ei.

Ingredientele Bioderma Photoderm Max Aquafluide cu SPF 50

Le voi lua pe scurt, dar vă pun link-ul către skincarisma, unde puteți verifica și voi toate ingredientele conținute în acest produs.

Conține patru ingrediente care asigură protecția solară. Două produse care ajută să mențină pielea tânără și sănătoasă și două ingrediente bune pentru pielea uscată.

Are două ingrediente comedogenice. Însă este tipic pentru acest tip de produs, deci, nu e panică. Și unul pentru pielea sensibilă, culmea. Cu toate astea, nu am observat ca acidul citric, care are inclusiv proprietăți anti-aging, să îmi provoace iritații pe ten.

De fiecare dată când am folosit Bioderma Photoderm Max Aquafluide cu SPF 50 tenul meu a reacționat bine. Și având în vedere că am un ten sensibil, zic că e o cremă bună. Nu mi-a iritat pielea deloc. Din contra. Mi-a hidratat tenul și l-a protejat de soare așa cum trebuie.

Bioderma SPF 50 Aquafluide

Concluzii

Bioderma Photoderm Max Aquafluide cu SPF 50 este o cremă cu protecție solară pe care o recomand. Nu este foarte scumpă și își face treaba excelent.

Bine, eu recomand protecția solară în general și nu mă feresc de cremele cu protecție solară, însă au fost și unele care nu mi-au plăcut. Îmi dădeau senzația de ten încărcat, obosit. Cred că una din DM mi-a displăcut mult, cred că de la Sundance. Bioderma Photoderm Max Aquafluide cu SPF 50 este fix opusul aceleia. Este ușoară pe ten, nu încarcă, nu irită sau să îți provoace mâncărimi.

Însă nici nu matifiază tenul, cel puțin nu așa cum și-ar imagina o persoană cu ten gras care ar vrea să scape de excesul de sebuum. Rămâne însă un aspect plăcut, sănătos de ten dewey, vorba englezilor. Un ten lucios, ca să o dăm pe românește. Dacă îți place puțin luciu, este o cremă care te face să arăți bine.

Din punctul meu de vedere. Și atenție, este o recenzie personală, subiectivă. Nu am vreo colaborare cu Bioderma sau ceva. Însă folosesc această cremă cu SPF de mai bine de doi ani, așadar am ce vă povesti despre experianța mea cu ea.

Sper să vă ajute pe viitor să alegeți o cremă cu SPF potrivită nevoilor voastre zilnice, indiferent de anotimp. V-am pupat!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.