După cum știți sau dacă nu știți, aflați acum, am fost adoptată de către șase frumoase feline. Zic că sunt eu adoptată pentru că este un mit să crezi că o pisică are stăpân. Ele au sclavi. Adică, pe noi.

Sclavia implică multă trudă și recompensă puțină. Trudă gen schimbat și curățat nisipul la litieră zi de zi, schimbată apa la pisici cel puțin de două ori pe zi, mâncare la discreție sau eventual mese stabile în fiecare zi, depinde de preferințele pisicilor, desigur. Pentru că întotdeauna ele decid când vor să mănânce, ce vor să mănânce. Ferească toți Sfincșii să fie găurele în vasul cu boabe sau să primească plicul din acela ieftin. Pentru că se dă pisiceala jos din pod!

poze cu pisici

Subiectul ales de mine ține de igiena pisicilor. Adică nisipul pentru litieră, ce fel de nisip să alegem și care este experiența mea. Având șase pisici, vă imaginați că am trecut prin diferite pățanii și am încercat diferite feluri de nisip pentru pisici.

Încep prin a spune că am două litiere. Sunt suficiente pentru felinele mele, am constatat că deși unele dintre ele nu sunt chiar pro socializare și preferă să fie lăsate în zenul propriu, își respectă oarecum una alteia momentul intim la litieră. Mai au evenimente gen, laba peste față în timp ce își fac nevoile și hârjoneala din greșeală, dar sunt odată la o lună albastră.

Am două genuri de așternut igienic pe care le folosesc. Primul se găsește în Kaufland și se numește Moony Cat. Este de culoare mov ca ambalaj și are în compoziție pe lângă betonită și niște particule mici de culoare albastră care ajută la evaporarea mirosurilor neplăcute.

Al doilea este Miau Miau cu aromă de portocală, pentru că are acel miros acceptabil, nisipul betonitic se adună în bulgări ușor de curățat în fiecare zi și baza litierei se menține curată.

Vara și primăvara de exemplu, atunci când este cald și plăcut, nu am nevoie de nimic în plus pe lângă așternutul igienic din betonită. Însă cum vine toamna, umezeala are tendința să se mențină și atunci am nevoie de ceva mai absorbant.

Atunci mă orientez către așternutul igienic de la Silicat. Este diferit, format din silicați care absorb umezeala și împiedică descompunerea urinei în amoniac. Ajută la evaporarea mirosurilor neplăcute, menține baza litierei uscată și mă ajută să economisesc nisip. Fără Silicat trebuia să cumpăr doi saci de nisip pe săptămână. Acum cumpăr doar unul, la fel cum făceam în perioada primăvară-vară.

Dacă aveți și voi feline, lăsați-mi un comentariu și spune-ți-mi ce fel de nisip folosiți pentru litiera lor. Puteți să-mi povestiți și despre ele! Să împărtășim din experiențele noastre.

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

4 Comments

  1. avatar

    eu am 3 pisici :))) silicatul sare din schema :))) pret-calitate nu imi pare ok(curatarea litierei zilnic, etc consum o puna la 2-3 zile)…..cel de portocale am avut…bulgarasii sunt prea moi, cand incerc sa.i adun se farama, etc…..nu imi place :)))) cel de la kaufland e ok, pret-calitate, dar cel mai bun raportat la cum face bulgarii, pretul, e cel de la Auchan….zic eu(folosesc 15 saci mici pe luna, minim)…..asta si un spray Glade pe senzor in baie :))) si curatate zilnic, nu miroase…. 🙂

    1. avatar

      Cel de la Auchan il mai cumpar si eu. doar cand nu ajung sa-l iau pe cel de la Kaufland. Da, Silicat are un pret piperat, dar mi se pare bunicel. Am un spray de baie, dar nu-i cu senzor. 🙂 nu-i rea ideea insa. Le curat nisipul zilnic, iti dai seama ca la 6 pisici sa nu il cureti zilnic, apoi gasesti munti si vai de amoniac mumificat in litiera =))

  2. avatar
    ghelbere elena says:

    Acum nu mai am pisicuta. Mi-a murit de batranete si nu nu sunt se acord cu tine ca nu primesti recompensa de la pisici. Dragostea lor este cea mai mare recompensa.

    1. avatar

      Eu glumeam desigur! Si pisicile mele sunt afectuoase, au momentele lor in care vor sa stam impreuna. Fie in pat, fie sa stea la mine in poala. Stiu cat de greu este sa pierzi un animalut, este ca un membru al familiei. Nimic nu mai este ca inainte dupa ce se duc ei 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.