Sunt fană a produselor Farmec – Gerovital. Ador crema gel matifiantă cu extract de bambus sau loțiunea cu Petroleum pentru îngrijirea părului. Iar deodorantul Gerovital H3 Sensitive nu-mi lipsește niciodată. Crema antirid Gerovital cu acid hialuronic este de asemenea printre favorite.

 

Prin urmare, atunci când am primit această cremă la evenimentul lor de deschidere, cred. S-a întâmplat iarna trecută așa că nu mai știu exact ce se afla în punguța cu cadouri primită. En fin, ideea este că m-am bucurat de ea și am zic că trebuie să o folosesc! Nu m-am uitat încă pe internet de ingredientele pe care le conține. Am să mă uit abia acum cât scriu articolul.

Dar vă pot vorbi despre cum mă simt eu atunci când o aplic!

 

Crema antirid Gerovital cu acid hialuronic are o consistență ușoară, este catifelată și miroase plăcut, a flori de primăvară. Cum ar fi zambilele sau ghioceii, dar subtil. Nu este un parfum care să-ți dea peste nas atunci când apropii recipientul pentru a-l mirosi.

 

Pe ten aplic cât o boabă de fasole. Produsul se distribuie ușor, nu este o cremă grasă și nici nu lasă acea peliculă pe ten. Se absoarbe destul de rapid în piele. După aplicare urmează o senzație de pișcătură, însă nu-i intensă. Mai degrabă o pot descrie cum că ar face ceva tenului meu. Îmi dau seama că ingredientele din ea funcționează.

 

crema antirid gerovital cu acid hialuronic

 

Cum funcționează ele, urmează să aflăm!

 

Cei de la Gerovital spun că este o cremă consistentă și bogată în acid hialuronic pur și lipozomal. Adică 3% din recipient conține această substanță. Mai conține SOD, GP4G și Trylagen, ingrediente cu efect anti rid. Adică ele umplu ridurile, le netezesc și în același timp hidratează pielea.

 

Crema antirid Gerovital cu acid hialuronic are efecte intens hidratante, refăcând rezervele hidrice ale pielii și diminuează pierderile transepidermale de apă. Lipozomii împreună cu acidul hialuronic umplu ridurile din interior. Pătrunzând adânc în piele și diminuându-le.

 

Hai să despicăm firul în patru sau să luăm toate balivernele acestea și să le traducem pe limba noastră.

 

În primul rând, o astfel de cremă nu face minuni. Atunci când achiziționăm aceste creme, avem parte de un tratament care acționează un timp îndelungat. Având un rezultat potrivit, acest tratament trebuie, desigur, repetat. Nici la doctor dacă mergeți pentru a scăpa de riduri, nu vă duceți doar odată. Și acolo este aceeași poveste.

 

crema antirid gerovital cu acid hialuronic

 

Ingrediente:

 

Apă – începe bine. Să vă țineți. Este listoaca lungă!

 

Caprylic / Capric Triglyceride – este un emolient care acționează rapid, pătrunzând în piele unde dispersează ingredientele benefice hidratante. Este ușor și catifelat. Produsul este unul sigur și este apreciat în industria cosmetică datorită durabilității sale și a proprietăților benefice în ceea ce privește compatibilitatea sa cu restul ingredientelor.

 

Glycerin – sau alcool trihidoxilic. Este ușor solubilă în apă și alcool etilic. De asemenea, glicerina este un bun solvent pentru alte substanțe. În industria cosmetică a cremelor este folosită în special pentru extragerea unor principii active de origine vegetală.

 

Squalane – este un agent emolient și hidratant. Este o substanță naturală, care se regăsește în sebumul uman dar și în natură. În ficatul de rechin, în uleiul de măsline sau în uleiul din germenii de grâu.

 

Sucrose Polystearate – ingredient derivat din zaharoză, pe scurt zahărul nostru de masă. El ajută la dispersarea uleiului în apă și invers. De asemenea, înmoaie și hidratează pielea.

 

Cetearyl Glucoside – este un agent de emulsifiere derivat din alcool cetearil și glucoză. Hidratează pielea și lasă acea senzație de catifelare.

 

Cetearyl Alcohol – opacifiant care hidratează. Este un alcool gras care poate avea proveniență naturală, dar poate fi și sintetic, de laborator.

 

Sodium Hyaluronate – este un agent puternic hidratant, care are puterea de a menține apa în celule foarte mult timp. Pătrunde adânc în piele datorită proprietăților sale și este natural. Se regăsește în mod normal și în pielea noastră, dar pe măsură ce îmbătrânim, se pierde. Combinat cu alte ingrediente hidratante formează o barieră care ajută la păstrarea apei în piele.

 

Dipalmitoyl Hydroxyproline – agent lipidic derivat din plante. Îmbunătățește aspectul ridurilor, stimulează sinteza de fibre de colagen și inhibă radicalii liberi.

 

Simmondsia Chinensis Seed Oil – ulei din semințe de jojoba care are aceleași proprietăți ca și sebumul nostru.

 

Persea Gratissima Oil – ulei de avocado care încetinește pierderea apei din piele și formează o barieră protectoare a tenului.

 

Pseudoalteromonas Ferment Extract – este o peptidă ce se regăsește pe insula Regele George din Antarctica. Este un extract din tulpina unei bacterii izolate din noroi. Regenerează și protejează pielea.

 

Hydrolyzed Wheat Protein – ingredient produs cu acid al proteinelor de grâu. Ajută la hidratarea pielii și la închiderea porilor.

 

Hydrolyzed Soy Protein – la fel ca primul ingrediente, este produs cu acid al proteinelor de soia. Hidratează și hrănește pielea.

 

Tripeptide-10 Citrulline – este un ingredient care mărește suplețea pielii. Această peptidă imită un ingredient natural al pielii, decorina. Pe măsură ce îmbătrânim, decorina scade. Peptida aceasta are rol de a păcăli fibrele de colagen pentru a fi în continuare productive.

 

Tripeptide – 1 – Este un agent benefic, care repară și hidratează pielea. Reprezintă un fragment de colagen care se înțelege perfect cu pielea noastră.

 

Lecithin – este o lipidă ce se regăsește în mod natural atât la plante cât și la animale. Este emolientă și hidratantă.

 

Butylene Glycol – Este un alcool organic care se folosește ca agent de micșorare a vâscozității sau ca agent de îngrijire a pielii. Are ceva îngrijorări în ceea ce privește iritațiile, dar probabil depinde și de alte cauze.

 

Xanthan Gum – derivat din fermentația porumbului dulce. Este un agent de îngrijire a pielii, însă se folosește și în industria alimentară. Acolo este privit cu îngrijorare, făcând parte din categoria E-urilor suspecte.

 

Carbomer Triethanolamine – este o combinație de săruri care neutralizează acizii grași. Are un nivel de îngrijorare, pentru că poate da efecte secundare. Rar întâlnite, însă este posibil să producă dermatite sau erupții pe piele. Un beneficiu este acela că reglează pH-ul pielii.

 

Caprylyl Glycol – este un agent antimicrobian, care îmbunătățește eficacitatea conservanților din produsele cosmetice.

 

Phenoxyethanol – este un ingredient care se regăsește în mod natural în ceaiul verde. Protejează cosmeticele de la alterare, însă este cunoscut ca provocând iritații la nivelul pielii și al organelor. Este un ingredient care a fost eliminat din lista de ingrediente a multor produse bio deoarece studiile au demonstrat că poate afecta creierul și sistemul nervos. Am citit că este o substanță interzisă în Japonia, dar sună oarecum ridicol, având în vedere că ei beau ceai verde. Răspunsul este probabil undeva la mijloc, ca de obicei.

 

Ethylhexylglycerin – este un agent sintetic derivat din glicerină, care hidratează pielea. Este folosit ca alternativă a parabenilor. În unele studii s-a demonstrat că poate provoca alergii ale pielii sau dermatită.

 

Artemia Extract – este un extract din alge, cu efect antioxidant și emolient.

 

Potassium Sorbate – sarea de potasiu a acidului scorbic. Protejează produsele cosmetice de la alterare și conservă ingredientele.

 

Hydrogenated Polyisobutene – ulei sintetic folosit ca înlocuitor al uleiului mineral. Are proprietăți hidratante și previne pierderea apei din piele.

 

Sodium Polyacrylate – este sarea de sodiu a acidului poliacrilic. Este un agent de îngrijire a pielii care are și proprietăți de a crește vâscozitatea unui produs.

 

Hydrogenated Polydecene – este un polimer sintetic care ajută la îngrijirea pielii. Este un emolient catifelat, care ajută la diminuarea ridurilor. Pe o pagină am citit că este iritant, pe altele nu. What is the truth? – Oprah Winfrey.

 

Trideceth – 6 – este un eter derivat din alcoolul tridecyl, uneori derivă și din uleiuri vegetale. Este un emulsifiant care are rolul de a distribui restul ingredientelor.

 

Glucosyl Ceramide – lipidă care face parte din țesutul plantelor. Această substanță ajută la dezvoltarea cantității de lipide din ceramidele intercelulare, îmbunătățind aspectul pielii uscate.

 

Cyclopentasiloxane – fluid derivat din silicon care catifelează și hidratează pielea.

 

Cyclohexasiloxane – substanță derivată din silicon. Încetinește pierderea apei din piele, păstrând hidratarea.

 

Parfum – atât.

Tetrasodium EDTA – ajută la menținerea celorlalte ingrediente. Îndepărtează și reduce reactivitatea ionilor de metal dintr-un produs.

 

Sodium Hydroxide – soda caustică. Este un compus inorganic care în produsele cosmetice ajută la reglarea pH-ului. Este considerat un puternic iritant. Există rezerve în privința folosirii sale în jurul gurii sau ochilor. A fost etichetat drept toxic și dăunător, după numeroase studii și testări.

 

BHA – este un antioxidant artificial care protejează produsele cosmetice împotriva alterării. Însă acest BHA mai poate fi și acidul salicilic, care ajută pielea prin exfolierea celulelor moarte și regenerarea ei. Acum, din păcate cei de la Gerovital nu au venit cu lămuriri dacă se referă la BHA bun sau BHA rău. Lasă loc interpretărilor.

 

Superoxide Dismutase – este un antioxidant natural, pe care-l regăsim în corpul uman. Se regăsește însă și în plante. Acest ingredient ajută la protejarea pielii de radicalii liberi, prevenind ridurile și petele.

 

Pentylene Glycol – este un umectant sintetic, care ajută la conservarea produselor cosmetice.

 

Tromethamine – este un ingredient despre care se cunosc foarte puține informații. Cert este că ajută la echilibrarea pH-ului.

 

crema antirid gerovital cu acid hialuronic

 

Concluzii?

 

Crema antirid Gerovital cu acid hialuronic conține numeroase ingrediente benefice pielii și doar unul care mi se pare mai dubios. Și BHA care este pus sub semnul întrebării.

 

Este o cremă indicată persoanelor de la 30 de ani în sus, care încep deja să se confrunte cu ridurile de expresie. Având în vedere gradul de protecție și hidratare, este potrivită pentru toate tipurile de piele, dar cred că persoanele cu pielea uscată vor avea beneficii folosind această cremă. Poate fi folosită atât pe timpul zilei, cât și noaptea.

 

Ce nu îmi place este că pe site nu apar toate ingredientele, ci doar cele active. Mi-ar place o detaliere a acestora pentru a afla care ce anume face. Ar fi de folos. Poate sunt eu mai ciudată, dar visez la un fel de prospect care să vină alături de aceste produse unde să regăsesc aceste informații, în caz că mă interesează. Mi se pare de bun simț și util.

 

Cu toate acestea, îmi place crema antirid Gerovital cu acid hialuronic. Nu mi-a provocat reacții alergice momentan și mi-a oferit hidratarea necesară. Voi ați încercat-o?

 

Dacă nu, ați încercat alte produse Farmec – Gerovital? Care v-au plăcut?

 

crema antirid gerovital cu acid hialuronic

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

2 Comments

  1. avatar
    Popa Oana-Gabriela says:

    Am încercat mai multe produse Farmec-Gerovital de-a lungul timpului.

    1. avatar

      Ma bucur 😀 Sunt o marca foarte buna si accesibila!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.