Este pentru prima dată când încerc crema de mâini exfoliantă. Am avut creme de mâini hidratante de toate modele și cu toate mirosurile, însă deloc exfoliante. Vine cu o spatulă inclusă, astfel este un fel de dublă noutate. N-am încercat nici să aplic creme cu spatulă inclusă, însă aici e bine-venită.

 

 

Cremă de mâini exfoliantă ARTDECO Hand Balance

 

Este o cremă de mâini exfoliantă ce ajută la o manichiură perfectă, pentru că are incluse în compoziție diverse uleiuri și sare de Himalaya. Are ulei de jojoba sau de ciulin (prima dată când citesc undeva că există și un astfel de ulei!) și cristale de sare naturale care exfoliază pielea și excesul de cuticule. Lasă mâinile catifelate și hidratate. Asta scrie pe cutie, vă povestesc imediat ce și cum.

 

Aplicare

 

Se ia produs cu spatula, cam cât un bob de strugure și se pune în palmă. După care îl distribui pe toată zona mâinilor, frecând blând. Blând nu viguros, produsul este spornic, destul de dur așa că trebuie avut grijă. Mai ales dacă sunteți ca mine, predispuse la mici tăieturi sau la zgârieturi de pisici…

 

După ce ați simțit că produsul a intrat în piele, că uleiurile și sarea și-au făcut treaba, vă clătiți mâinile cu apă călduță. O să simțiți că rămâne ceva senzație de gras pe mână, dar nu îndelung.

 

Crema de mâini exfoliantă

 

Atunci când am timp să mă răsfăț așa cum îmi place, o folosesc și pe coate. Îmi place să-mi îngrijesc coatele, nu îmi place senzația de aspru în acea zonă.

 

Crema de mâini exfoliantă ar trebui folosită măcar odată pe săptămână sau la două săptămâni. Depinde de timpul fiecăruia. Eu mă lupt cu cuticule mai aspre, în special acum că s-a răcit vremea, așa că mă străduiesc să o utilizez odată pe săptămână.

 

Crema de mâini exfoliantă

 

Detalii

 

Mirosul acestei creme este singurul ei minus. Foarte greu de descris, este ca și cum ai deschide dulapul unei femei bătrâne în care au stat haine puse la naftalină, printre plante și săpunuri. Știți voi, cum procedau mătușile sau bunicile noastre pentru a-și îngriji garderoba în trecut. E ciudățică la capitolul acesta, însă are și un iz de piersică printre acel miros straniu. Ceea ce o face oarecum acceptabilă.

 

Trebuie ținută mereu în cutiuța cu care a venit, pentru că are inclusă și acea mică spatulă. Este o spatulă simplă, dar se poate pierde ușor. Astfel, trebuie să aveți grijă cum și unde depozitați crema.

 

Ingrediente

 

Partea favorită, pentru că de regulă aici e cu surprize! Să vedem înspre care înclină balanța, ingrediente bune sau ingrediente rele…

 

Sodium Chloride sau sarea noastră cea de toate zilele.

 

Ethylhexyl Stearate este o combinație de acid stearic cu un ester, are rol emolient și lasă pielea catifelată. Are potențial iritant și cu ceva toxicitate foarte redusă.

 

Cera Alba este ceară albă extrasă din fagure de albine. Se poate albi la soare sau chimic, cu ajutorul peroxidului de hidrogen adică a apei oxigenate. Este un ingredient folosit la stabilizarea emulsiilor, foarte comun în industria cosmetică. Îl întâlnim în creme nutritive sau produse precum rujurile sau fardurile.

 

Parfum are și parfum, nu știu de care, pentru că miroase a diverse combinații ciudate.

 

Limonene este un ulei esențial din flori de lămâie în combinație cu mirosuri, de portocale sau de pin. Are potențial toxic și alergen, nu în cantități mari.

Mă așteptam să existe și la aceste produse elemente chimice care să pună produsul sub o lumină negativă. Dar avem deja două. Sper să nu mai fie.

 

Linalool este un produs care poate apărea în mod natural la diverse plante cum ar fi menta sau scorțișoara. Are potențial toxic și de aceea este interzis în a se folosi în parfumerie. Ca să ne dăm seama cât de ok este linalool, este folosit pe insecte… sigur, aparent în cantități mici nu ar fi grav însă fiind asaltați zilnic de astfel de ingrediente, în șampon, într-o cremă de mâini sau într-o cremă de zi, se adună într-atât încât organismul nostru să suporte un dezechilibru.

 

Deja parcă nu mai sună așa bine crema asta…Să vedem ce mai conține.

 

Carhamus Tinctorius (Safflower) Oil adică ulei de șofrănel, care conține vitamina E și este benefic pielii.

 

Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil sau ulei de jojoba extras din arborele cu același nume. Are efect emolient și intens hidratant.

 

Caprylic / Capric Triglyceride este derivat din uleiul de nucă de cocos. Ajută la hidratarea intensă a pielii.

 

Tocopherol este un produs ce se regăsește în mod natural în diferite nuci, legume sau la ouă. Este un antioxidant și conține vitamina E.

 

Ascorbyl Palmitate adică vitamina C esterificată. Este un foarte bun antioxidant și un agent care ajută la protecția și regenerarea pielii.

 

Ascorbic Acid sau vitamina C, antioxidant care ajută colagenul din piele să rămână constant.

 

Ethylhexyl Methoxycinnamate este un lichid care protejează ingredientele din cosmetice de la alterare, datorită razelor UV.

 

Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate compus organic ce protejează ingredientele din produsele noastre cosmetice de la alterare, datorită radiațiilor UV.

 

Alcohol nu mai avem nevoie de explicații aici.

 

Citric Acid sau acidul citric pe care îl găsim în mod natural în citrice și are rol exfoliant și astringent.

 

Citronellol este un lichid sau un ulei care apare în mod natural la unele plante, cum ar fi trandafirii. Are un anumit nivel de toxicitate pentru că este folosit împotriva insectelor. Deja avem două ingrediente în această cremă, care sunt folosite împotriva insectelor.

 

Hexyl Cinnamal derivat din uleiul de mușețel, are proprietăți calmante și regenerante.

 

Citral este un ingredient ce poate fi reprodus chimic în laborator, dar se regăsește și în natură la citrice. În industria cosmetică are rol de a parfuma sau a masca mirosurile.

 

Geraniol este regăsit în anumite uleirui, de trandafir sau lămâi. De asemenea este folosit împotriva insectelor și are un oarecare nivel de toxicitate.

 

Coumarin este un agent parfumat natural pe care-l găsim la plante precum levănțica sau leușteanul.

 

Crema de mâini exfoliantă

 

Concluzii

 

Trăgând linie după ce am trecut prin toate aceste ingrediente, sunt puțin reticentă. Multe dintre ele pot provoca alergii, în cantități mai mari, desigur. Însă trei au potențial toxic. Aș înțelege să-ți asumi riscul să folosești doar unul singur, într-o cantitate infimă.

 

Cred că pe viitor voi folosi această cremă decât odată la două – trei săptămâni, cel mult. Nu mă încântă deloc conținutul ei.

 

Partea frumoasă este că putem să improvizăm astfel de creme, la noi acasă, cu ingrediente naturale. Astfel că, m-am gândit la o alternativă de ingrediente care sunt hidratante și benefice organismului nostru.

 

Crema de mâini exfoliantă

Cremă de mâini exfoliantă pregătită în casă:

 

Pentru exfoliere putem folosi ingrediente mai dure precum zahărul, sarea fie ea și de Himalaya, zațul de la cafea care va ajuta și revigora țesutul, mălaiul sau tărâțele de orice fel.

 

Pentru hidratare avem la îndemână fie ulei de măsline, ulei de avocado sau de ricin. Inclusiv amestecate într-o cremă hidratantă naturală sau o cremă de gălbenele ar funcționa de minune.

Uneori avem tendința de a cumpăra „brandul”, fără să acordăm atenția necesară ingredientelor folosite în aceste produse. Mie îmi place să citesc ce îmi oferă acestea, să mă uit dincolo de etichetă și de poleiala din publicitate. Dacă pot găsi alternative corecte și bune ca preț, atunci cu atât mai bine!

 

Sezonul rece abia a început, așa că dacă aveți idei sau recomandări chiar vă rog să le lăsați în căsuța de comentarii. Sper că a fost util articolul! Data viitoare vorbim despre cărți. I PUP YOU!

 

Poze mișto cu ajutorul KY Moments Photography

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

2 Comments

  1. avatar
    Popa Oana-Gabriela says:

    Da, a fost foarte util articolul. Sincer nu am auzit de această cremă exfolianta, parca ma tentează puțin ca o încerc și el.. Și eu la fel ca tine foloseau doar creme care hidratează.

    1. avatar

      Multumesc! Nici eu nu stiam de ea, stiam ca au si produse de ingrijire a corpului, dar cam atat. Am vazut una din aceeasi gama online la Douglas, aceea era pentru unghii. Sunt potrivite si cremele care hidrateaza, in special in aceasta perioada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.