Atunci când am văzut concursul pe pagina de facebook a celor de la Farmec, am zis ok, hai să vedem dacă o fi cu noroc. De regulă nu particip la concursuri. Nu îmi place și nu mi-a plăcut niciodată să-mi pice din cer sau să știu că n-am muncit pentru acel lucru. Mi se pare straniu să primești ceva fără să faci un gest asemănător.

Am participat pentru că ador produsele Farmec / Gerovital. Aveam în plan să-mi cumpăr câteva, și crema de zi matifiantă pe care o foloseam, era tot de la Farmec. Fiind pe terminate, mi-am zis că ar fi culmea să câștig una nouă. Și am câștigat!

La câteva zile după, o aveam deja acasă. Am început să o testez încă din prima zi. Chiar eram curioasă de diferențele dintre cele două. Pentru că aceasta îi va lua locul primei.

Crema matifiantă cu Bambus

Promite să regleze secreția de sebum și că are trei ingrediente care ajută la acest proces.

Sebaryl, Aquaxyl și extractul de bambus. Toate sunt descrise pe larg în lista de pe spatele cutiei cu care vine crema.

Mi-aș fi dorit însă un prospect, pentru că unele dintre aceste ingrediente, zic eu, că necesită o informare mai amănunțită. Și cred că ar fi un lucru benefic pentru brandul Farmec dacă toate aceste ingrediente ar fi descrise pe larg, împreună cu efectele acestora, în caz că ar fi dificil într-un prospect, măcar pe site.

Sigur, îți ia ceva vreme să le găsești pe toate și să le scrii sau transcrii, practic, efectele, dar cred că ajută în a lămuri mulți clienți dacă acele creme sunt sau nu potrivite lor.

Nu doar la nivel superficial: pentru ten gras sau mixt, matifiază pielea sau are un efect sau altul. Aici vorbim de reclamă, ceea ce îmi doresc eu ține de informare și transparență.

Farmec este un brand bun, respectabil. Poate într-un viitor, că va fi îndepărtat sau nu, vor face și efortul acesta. Eu personal l-aș aprecia. Nu știu voi dacă sunteți în asentiment cu mine. Depinde ce-și dorește fiecare.

Ingrediente:

Să aveți răbdare pentru că am să le iau pe rând. Mi se pare foarte interesantă eticheta cu ingredientele!

Apă. Începe bine.

Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer – sau un cârnat de ingrediente care de fapt sunt un compus sub formă de gel care stabilizează și armonizează toate soluțiile care compun crema. Este ușor de folosit și în formă lichidă. Lasă o senzație de prospețime odată ce se absoarbe în piele și apoi acea senzație de catifelare.

Caprylic Capric Triglyceride – este copilul dintre uleiul de cocos și glicerină, fiind considerat un excelent emolient. Conține acizi grași benefici pielii, care ajută să rețină apa, pentru o mai multă hidratare. Este considerat a fi un ingredient extrem de blând cu pielea

Propylene Glycol – este un umectant, ajută la menținerea produselor cosmetice. Le ajută pentru a nu se topi la căldură sau a nu îngheța la temperaturi scăzute. De asemenea ajută restul ingredientelor să fie absorbite mai ușor în piele.

Xylityglucoside – sună a incantație aztecă dar este un ingredient hidratant

Plukenetia Volubilis Seed Oil – este ulei de nuci sacha care conține aproximativ 50% acizi grași omega – 3 și alte ingrediente sau vitamine care înmoaie și catifelează pielea sau ajută la hidratarea acesteia pe un termen mai îndelungat

Phenoxyethanol – este un ingredient care conservă un produs cosmetic, sau îl menține, pentru ca acesta să nu expire foarte repede. În mod natural se găsește în ceaiul verde, dar industria cosmetică folosește mai des varianta prelucrată în laborator. Pentru ușurință poate sau poate că esta mai ieftină. Sau ambele, de ce nu?

Anhydroxylitol – ajută la hidratarea pielii și la menținerea cantității apoase din cremă

Cyclopentasiloxane – este un silicon cu o textură fină și alunecoasă

Titanium Dioxide sau dioxid de titan, pe care îl folosesc în pictură! Ce coincidență să ne întâlnim tocmai la capitolul cosmetice. Se pare că este un ingredient care nu prea dă bine, fiind unul care nu a fost testat suficient pentru a fi scos din aria de produse care nu sunt cancerigene. În Canada de exemplu este testat ca fiind un produs cancerigen. Studiile altor organizații au demonstrat că în cantități infime, dioxidul de titan nu are nici o influență asupra organelor pe animalele testate. Din păcate au testat și pe pisici sau iepuri…mișto, nu?

Eu am găsit un articol despre dioxidul de titan, în engleză. Și am tradus ce mi s-a părut esențial din el. Voi dacă vreți, îl puteți citi pe tot.

Xylitol – este folosit în pasta de dinți și în apa de gură. Cred că cei de la Farmec l-au rătăcit prin crema de față

Niacinamide – sau vitamina B3 este benefică pentru pielea problematică în caz că aveți exces de sebum sau roșeață.

Yeast Ferment Extract – este obținut din fermentarea unor ciuperci și luptă împotriva radicalilor liberi care duc la îmbătrânirea prematură a pielii

Aesculus Hippocastanum Seed Extract –  este un extract de castan sălbatic, ce are un puternic efect antiinflamator și protejează celulele. Conține Vitamina E și antioxidanți care ajută la prevenirea îmbătrânirii premature

Biotina – este vitamina B7 solubilă și ajută la menținerea unei pieli hidratate și sănătoase. Se pare că biotina în general e bună și pentru sănătatea părului sau a unghiilor

Parfum – aici nu-i nevoie de completări. Însă parfumul cremei nu este unul care să te apuce de nas sau să fie prea evident. Este un parfum fresh combinat cu clasic, mie personal îmi place.

Ammonium Glycyrrhizate – mă bucur că îl scriu, pentru că de pronunțat probabil l-aș pronunța greșit. El este un acid compus din lemn-dulce. Adesea este folosit pentru a da aromă sau miros plăcut. Probabil aici ajută la potențarea oleacă a parfumului. Nu știu, zic și eu…

Panthenol – sau provitamina B5 care ajută la regenerarea pielii, având și un efect antiinflamator.

Zinc Gluconate – este o formă de zinc mineral esențial, acesta ajută în tratamentul acneei sau sprijină procesul de vindecare acolo unde pielea este afectată

Sorbitan Isostearate – este un emulsifiant care ajută la amestecarea tuturor ingredientelor într-un anume produs cosmetic, adică în crema noastră

Polysorbate 60 – este folosit pentru a ajuta produsele pe bază de ulei să se amestece mai bine cu restul produselor

Ethylhexylglycerin – este un agent de conservare și condiționare, produs în laborator desigur. Însă mulți au rezerve, considerându-l iritant al pielii, ochilor sau plămânilor

Bambusa Arundinacea Leaf Extract – extract din frunze de bambus care au efect antiinflamator asupra pielii, protejează pielea împotriva radicalilor liberi și ajută să o mențină hidratată

BHA – beta hydroxyl acid este eficient în a reduce riduri fine și a îmbunătății textura pielii

Tetrasodium EDTA – este un ingredient ce protejează restul componentelor din cremă atunci când aceasta este expusă aerului sau microbilor din jur. Practic funcționează ca o barieră invizibilă în jurul celorlalți compuși

Cafeină – în caz că doriți o mini-doză de cafeluță dimineața, aplicați pe ten cu încredere!

Sorbat de potasiu – este un conservant de origine naturală folosit și în industria alimentară

Benzoat de sodiu – este tot un conservant care se pare că nu se înțelege bine cu Vitamina C, pentru că împreună ar fi nocive organismului nostru

Hidroxid de sodiu – sau soda caustică, sau leșie. Se folosește pentru a controla Ph-ul produselor cosmetice sau poate servi ca un agent de tamponare. Adică să nu se ia de păr restul ingredientelor dintr-o cremă. Să fie totul calm și ghini

OK. Astea sunt toate și sper că nu v-am dat mare bătaie de cap. În caz că vă luați timp să citiți, vă rog să-mi spuneți cum preferați să fac aceste recenzii.

Să le scriu astfel de lungi, luând fiecare ingredient în parte la puricat sau să vă povestesc direct experiența mea și să vorbesc despre câteva ingrediente care mi se par mie de interes?

Mi-a plăcut faptul că nu conține alcool. Bine, după ditai papirusul de ingrediente, înțeleg de ce nu mai e nevoie și de alcool. În caz că vă lipsește, dați cu vin, pălincă sau ceva…

Crema matifiantă cu bambus

Mod de utilizare:

Se folosește zilnic, dimineața și seara. Înainte de aplicare, ar fi bine să vă curățați tenul cu o soluție demachiantă sau una de curățare.

Cum o folosesc eu? Când am chef, ca de obicei. Uneori o aplic de două ori pe zi, urmând indicațiile, alteori doar dimineața sau doar seara. Depinde de timpul meu, de dispoziție.

Moare cineva că am uitat eu să o aplic? Sigur că nu. Lol. Am tenul gras, zilele în care îmi iese un coș afurisit, nu aplic nimic decât soluția de curățare de la Oxyance și atât. Mai nou, poate niște Tea Tree Oil de la Solaris.

Efecte:

Spre deosebire de crema precedentă, cu extract de aloe-vera, aceasta este mult mai lichidă în compoziție. Aceea era mai unsuroasă, dar nu la modul să-ți rămână pe piele. Avea o textură mai cremoasă decât acesta.

Crema matifiantă cu bambus este ca un gel – cremă , fix cum este prezentată și pe site-ul celor de la Farmec.

Nu este nevoie de foarte multă pentru o singură aplicare și se distribuie foarte ușor pe piele. Se absoarbe rapid.

Are un efect răcoritor și nu lasă o senzație de gras pe piele, sau o senzație lipicioasă. Efectul de matifere durează câteva ore, probabil aici depinde de tenul fiecărei persoane sau dacă aplicați și alte produse după ce veți folosi această cremă.

Concluzie:

Îmi place foarte mult noua cremă matifiantă marca Farmec. S-a comportat bine pe tenul meu, la fel ca și celaltă, cu extract de aloe-vera.

Are o textură ușoară, care ajută să fie absorbită rapid. Se potrivește foarte bine și în combinație cu restul produselor de îngrijire a tenului pe care le folosesc. În caz că sunteți curioase, am filmat rutina mea zilnică de îngrijire.

Prețul este unul foarte bun pentru toate aceste ingrediente. Mi se pare că această cremă este o contradicție în sine. Dacă ar fi să ne luăm după cei care pun sub semnul întrebării diverse ingrediente pe care crema le conține, în compoziția ei se află și ingrediente care ar combate efectele negative pe care acestea le-ar avea.

Sper că nu m-am exprimat eu prea complex. Ce vreau să zic este că are un echilibru în ceea ce privește ingredientele, ceea ce mie mi-a dat o oarecare încredere că ceea ce aplic pe tenul meu este o cremă care îmi este benefică și pe care sigur o voi recumpăra. Așa cum fac cu majoritatea produselor de la Farmec sau Gerovital.

Wow. Dacă ați citit tot ce am scris în review, sunteți aswesome și vă iubesc pentru răbdare! Btw, lăsa-ți un comentariu cu ideile voastre sau ce păreri aveți despre acest produs. Dacă l-ați cumpăra sau nu.

Mulțumesc! I PUP YOU!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

9 Comments

  1. avatar

    Ce poze dragute! 🙂
    Mi-ar fi placut daca ar fi avut si SPF…nu-mi place sa folosesc creme de zi fara SPF…pentru ca asta inseamna aplicarea a doua produse…inainte de a ma machia, iar din asta rezulta mai mult timp pentru a fi gata! 😀

    1. avatar

      Multumesc, Loredana. Am ajutor la poze. 😛 Hmm, da la SPF nu m-am gandit. De regula aplic separat, dar nu tot timpul.

  2. avatar
    Rokolla says:

    am avut si eu o perioada in care mi-o doream foarte tare. Am tenul mixt si vroiam sa vad daca este eficienta si pentru tenul meu. Intamplarea a facut sa primesc diverse alte produse si sa uit de aceasta crema matifianta pentru o perioada. Mersi de review! Foarte bun si foarte documentat

    1. avatar

      Eu am cumparat-o pe cand era in varianta veche, cu aloe vera. Si mi-a placut mult de tot si de atunci o recumpar. 😀 Isi face treaba foarte bine. Multumesc, ma bucur ca ti-a placut recenzia mea! <3

  3. […] pas imediat după curățare și la folosire simt că am tenul uniformizat și pregătit pentru o cremă hidratantă matifiantă de zi. Având ten gras și pori dilatați, utilizez o cremă potrivită tenului […]

  4. avatar
    Madalina Draganel says:

    Am și eu această cremă matifiantă și am tenul gras, și o singură întrebare mă macină. Această cremă controlează excesul de sebum pe moment, adică doar în timo ce o folosești, sau după utilizarea cremei, pielea nu va mai așa de grasă?

    1. avatar

      Dupa ce o folosesti, observi ca tine sub control excesul de sebum. Si pielea nu mai arata asa grasa. Acum, depinde de tenul tau cat va rezista crema, uneori la mine rezista 3-4 ore pana sa incep iar sa lucesc precum un luceafar :)) Alteori, vara, e dezastru.

  5. avatar
    Malina says:

    Wow, super detaliata postarea. Cred ca a durat un pic pana ai gasit informatiile despre ingrediente, dar pot sa spun ca a meritat. Bravo

    1. avatar

      Multumesc mult! Da, am stat sa le adun insa mie imi place sa fac lucrul acesta. Astfel invat mai multe despre fiecare ingredient in parte si pot sa stiu ce este benefic tenului meu pe viitor. Si sunt unele site-uri care ajuta, cum ar fi Skincarisma sau Paula’s choice, unde sunt povestite ingredientele si ce fac ele. <3 Pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.