Dacă cineva mi-ar fi spus la final de liceu că voi ajunge să lucrez în domeniul informatic – marketing aș fi râs copios. Unu la mână, pentru că am fost un epic fail la mate și doi la mână, pe atunci citeam literatură pe pâine și îmi plăcea. Toate la timpul lor, nu?
Ca orice absolvent de sociologie – filosofie (dublă specializare ca să mă afund de tot în abstract) nu am găsit de lucru în domeniu, nevând pile și nici dacă aș fi avut, n-aș fi apelat. Îmi place să mă descurc pe cont propriu, să învăț cât pot de una singură și să am parte de provocări.
Am început cu copywriting undeva după final de facultate, apoi mi-am deschis blogul și de aici până la a învăța puțin html sau css povestea este scurtă. Ca orice blogger te lovești de teme pentru wordpress, de un panou de control, plugins și multe alte astfel de minunății care capătă sens abia după ce îți pică blogul sau tema nu îți funcționează cum trebuie.
Încet – încet toate aceste detalii încep să îți placă. Înveți cum se formează un cod pentru a pune un link pe o imagine care să te ducă pe un site de interes sau cum să faci un meniu și să-l introduci fie în dreapta sitului sau în bara de sus.
Html și css au început să se îmbine perfect cu SEO, descrieri de produse și copywriting desigur. Iar de la hobby până la câștig material nu a fost decât un pas. Însă n-a fost nimic ușor, adesea a trebuit să „fur” meserie și să învăț de la alții. Am avut noroc să dau peste un mentor bun, care să mă îndrume către drumul acesta.
Am scris și câteva articole pe această temă, tocmai din dorința de a împărtăși cu voi o parte din descoperirile mele și din lucrurile care mă ajută să îmi mențin blogul. Eu nu cred că a ține pentru tine, atunci când ai anumite cunoștințe despre un lucru, te poate ajuta cumva. Cred mai degrabă că cea mai mare bucurie, este atunci când îi înveți pe ceilalți ceva, atunci când îi poți îndruma să facă un lucru benefic pentru ei. Chiar dacă și tu profesezi sau faci același lucru. A avea concurență, am învățat de la cineva bun în domeniu, este benefic, pentru că te motivează. Iar atunci când învățăceii își depășesc mentorul, înseamnă că acesta a făcut o treabă excelentă și este de fapt, o realizare de ambele părți.
Cei care sunt negativiști, vor vedea doar concurență, competiție și invidie. Ceva ce pe termen lung nu este util. Nu mi-ar place să lucrez sau să activez într-un domeniu fără să am competitori sau oameni mai buni decât mine. Ei mă inspiră, ei îmi dau elanul.
Încerc să învăț tot timpul cîte ceva nou din domeniile care mă pasionează. Dar cred că cea mai mare provocare pentru mine ar fi să îmi continui studiile făcând cursuri de programare. Parctic să termin ceea ce am început.
Atunci când am plecat pe acest drum, visam să-mi pot construi singură de la zero, propriile teme pe blog sau să fac singură situri de prezentare. Să pornesc ușor. Mi-am setat aceste obiective și încă nu le-am dus la bun sfârșit.
Un curs Front – End Developer te ajută foarte mult cu limbajul de programare. Folosind cele mai noi standarde, poți dezvolta diverse aplicații utile. Poți crea interfețe moderne, folosind tehnologii de ultimă generație cum sunt Canvas sau SVG sau poți învăța JavaScript, unul dintre cele mai populare limbaje web de astăzi.
Este fain să lucrezi în coduri, iar oamenii să privească și să se bucure de rezultatul muncii tale, fie o interfață, o aplicație, un program sau un site. Să le folosească sau să aibe o utilitate. Tocmai această parte mi se pare interesantă atunci când vine vorba de programare. Posibilitățile sunt infinite, dacă ai creativitate și dacă muncești pentru asta, desigur.
Acest curs de Front – End Developer este oferit de cei de la Școala Informală de IT. Este un curs complet, timp de patru luni de zile, odată pe săptămână. Mi se pare foarte potrivit inclusiv pentru cei care lucrează deja, fie în domeniu, fie doresc să-și lărgească orizontul.
Cursul te pregătește inclusiv pentru a face față viitoarelor interviuri în domeniu și de asemenea, te ajută să-ți finisezi CV-ul în așa fel încât să reușești să obții job-ul mult visat. Este o oportunitate despre care am aflat de la Damian Irimescu. De asemenea, tot pe blogul lui Damian Irimescu, bloggerii se pot înscrie la un concurs unde pot câștiga un curs de Front – End Developer complet în valoare de 1000 de euro !
Poate aveți aspirații în acest sens, iar acest curs v-ar fi util. Sau poate că doriți să descoperiți mai multe despre Școala Informală de IT și despre programele lor curente. Așa că m-aș bucura dacă ați găsi ceva informații noi în acest articol!
Interesant articol. Chiar la asta mă gândeam acum câteva săptămâni: că mi-ar plăcea să învăț ceva programare. În fond, nu se știe niciodată când îmi va folosi dincolo de blog. 😀