Florence Scovel Shinn este o autoare pe care am descoperit-o ascultând audiobooks din sfera spiritualității. Mi s-a părut un nume cunoscut și nu mare mi-a fost mirarea că aveam o carte de-a ei prin biblioteca mea. Necitită evident.
Așa că a trebuit să remediez situația. Recunosc, nu am citit-o, am ascultat-o. Însă pentru această recenzie am revizitat pasajele cele mai interesante. Oricum este o carte care se citește foarte ușor, are părți care sunt evidențiate și limbajul este pe înțelesul tuturor.
Nu ar fi una dintre cărțile pe care le-aș recomanda la început, pentru că Florence Scovel Shinn oferă cumva informații în plus, față de baza pe care se presupune că o are cititorul. De asemenea, nu este o carte pentru cei care nu cred în lucrurile spirituale. O carte pe care o răsfoiesc de dragul de a-și lămuri niște credințe sau idei internalizate. Este o carte care se citește cu mintea și inima deschisă.
Florence Scovel Shinn – Jocul vieții și cum să-l jucăm
Această carte a fost publicată pentru prima dată în 1925. Exact. Însă ideile din cartea aceasta sunt atât de actuale încât se pot aplica în prezent. Florence Scovel Shinn a fost o vizionară, lucrul acesta se înțelege imediat ce începi să treci prin capitolele cărții ei.
Artist, scriitor și profesoară de metafizică la New York, cărțile sale au făcut vâlvă în vremurile acelea. Și pe bună dreptate. Nu doar la ea am observat această tendință, folosirea cuvintelor cu grijă, înțelegerea puterii lor. Majoritatea oamenilor pe care i-am perceput ca fiind aliniați extern cu lumea lor internă, au acest dar al cuvintelor. Nu înseamnă că vorbesc mult. Ci doar sunt atenți întotdeauna la ceea ce vorbesc și îndeosebi la ce gândesc.
Florence Scovel Shinn indică cele trei planuri ale minții noastre:
- Mintea conștientă – mintea muritoare și carnală
- Mintea supraconștientă – mintea divină, tărâmul ideilor perfecte cu care suntem înzestrați cu toții
- Mintea subconștientă – mintea fără direcție, cea care percepe dar nu știe ce anume să facă cu informația
Mulți oameni își aduc dezastru în viețile lor prin cuvinte sterpe.
Florence Scovel Shinn este conștientă de puterea cuvântului.
În carte autoarea tratează trei legi importante:
- Legea prosperității – Omul nu poate primi decât ce se imaginează el însuși primind
- Legea nonrezistenței – Rezistența este iadul, pentru că ea pune omul într-o „stare de angoasă”
- Legea Karmică și legea iertării – Legea cauzei și efectului și puțini își dau seama că suntem interconectați.
O idee pe care am subliniat-o pentru că mi s-a părut de aplicat, în special în era social – media:
Dacă nu-ți controlezi subconștientul, altcineva o va face în locul tău!
Și vedem asta prin toate reclamele care sexualizează excesiv ( a nu se înțelege că sunt pudică, că aș avea ceva cu sexul, dar unele lucruri merg către bolnăvicios și pedofilie ascunsă), prin istoria pe care o vedem că se rescrire și oameni care în trecut erau admirați, devin indezirabili datorită urii pe care au purtat-o semenilor lor. Ură care pe atunci era norma.
Nu poți îngropa adevărul sub un munte de nedreptăți. El va ieși întotdeauna la suprafață. Timpul a dovedit lucrul acesta deja.
Negări și afirmații
Florence Scovel Shinn are incluse în cartea ei, Jocul vieții și cum să-l jucăm, afirmații. Pentru că până la urmă puterea cuvintelor zace în rostirea lor cu credință.
Trebuie să recunosc, afirmațiile ei mi s-au părut cele mai interesante de până acum. Mi se pare că includ legea nonrezistenței în ele și cred că de aceea sunt ideal de adoptat pentru cineva la început de drum. Care a citit câteva cărți de spiritualitate.
Jocul vieții și cum să-l jucăm – Concluzii
Este o carte pe care am să o recitesc pentru că îmi reamintește care este misiunea mea. Îmi ia vălul mundan din fața ochilor și mă readuce pe calea corectă.
Mi se pare una dintre acele cărți – ritual. Pe care le citești și recitești, descoperind părți nevindecate sau părți care necesită mai mult lucru interior.
O recomand, recomand și restul cărților scrise de Florence Scovel Shinn. Le puteți găsi inclusiv în format de audiobook pe youtube. Sunt în engleză, dar sunt acolo, la dispoziția voastră. Sunt un suport bun pentru cei care pornesc în drumul lor către Spiritualitate.