Am fost foarte entuziasmată anul trecut la evenimentul Gerovital din Craiova pentru că am avut ocazia să achiziționez acest Ser concentrat cu acid hialuronic cu un voucher de reducere. Oricum venisem acolo chitită să-l cumpăr și să-l testez, astfel că a picat la fix acel voucher. Odată cu reducerea am reușit să-mi iau alte produse pe care doream să le încerc.
Îl folosesc destul de des în rutina mea zilnică. Este primul pas imediat după curățare și la folosire simt că am tenul uniformizat și pregătit pentru o cremă hidratantă matifiantă de zi. Având ten gras și pori dilatați, utilizez o cremă potrivită tenului meu.
Gerovital H3 Evolution Ser Concentrat cu Acid Hialuronic
Mod de funcționare:
Produsul ca atare vine într-un recipient interesant ca design, ca un fel de seringă – pipetă. Arată foarte bine, foarte profi și nu este greu de utilizat.
În cutiuță conține instrucțiunile de folosire, însă eu le-am găsit abia după ce am deschis produsul. L-am chinuit puțin și am pompat la el până ce a început să funcționeze. Cert este că acea parte argintie de la bază trebuie rotită înspre stânga și apoi poate fi folosit ca o seringă, pe care apeși până iese produsul.
Detalii
Gerovital H3 Evolution Ser Concentrat cu Acid Hialuronic este foarte cremos și mătăsos. Dă o senzație plăcută de răcoare și prospețime, ca apoi să fie absorbit imediat în piele. Tenul nu devine încărcat ci puțin lipicios la început, însă după câteva secunde trece și această senzație. Uniformizeză tenul și îl face să arate mai luminos.
Aplicare
Gerovital H3 Evolution Ser Concentrat cu Acid Hialuronic este spornic, eu pun câte două – trei picături în palmă și le distribui ușor pe toată fața, gât și decolteu.
Imediat apoi folosesc fie crema antirid concentrată cu acid hialuronic din aceeași gamă, fie pe cea matifiantă cu extract de bambus de la Farmec.
Efecte:
Este un produs antirid, care se recomandă de la 30 de ani în sus, atunci când apar primele riduri de expresie. Combate și previne apariția acestora, având ingrediente care ajută la netezirea și umplerea ridurilor fine și a liniilor.
Conține acid hialuronic pur și lipozomal în concentrație de 6% care ajută la hidratarea intensivă a tenului, la inhibarea formării petelor sau pigmentației, prevenind apariția celor noi și atenuându-le pe cele existente.
Până aici sunt toate bune și frumoase! Ca de obicei, voi pune și lista cu toate ingredientele pe care acest produs le conține pentru a ne lămuri dacă există ceva semne de întrebare. Eu sper să existe cât mai puține…Unele dintre ele le regăsim și la crema hidratantă cu acid hialuronic, astfel pentru ușurință o să fie cu puțin copy – paste. Nu-i bai, ingredientele sunt același, efectul lor, asemenea.
Ingredientele noi le voi evidenția cu bold și italic, cele care sunt în comun rămânând cu bold în text. Ca să ne dăm seama de schimbări și permutări.
Să sperăm de bine, altfel, e de rău!
Ingrediente
Apă pentru hidratarea bine – venită, în special dimineața.
Glycerin sau alcool trihidoxilic. Este ușor solubilă în apă și alcool etilic. De asemenea, glicerina este un bun solvent pentru alte substanțe. În industria cosmetică a cremelor este folosită în special pentru extragerea unor principii active de origine vegetală.
Propylene Glycol este un alcool organic cu rol de a menține umiditatea produselor cosmetice.
Sodium Hyaluronate este un agent puternic hidratant, deoarece are puterea de a menține apa în celule foarte mult timp. Pătrunde adânc în piele datorită proprietăților sale și este natural. Se regăsește în mod normal și în pielea noastră, dar pe măsură ce îmbătrânim, se pierde. Combinat cu alte ingrediente hidratante formează o barieră care ajută la păstrarea apei în piele.
Ascorbyl Tetraisopalmitate este o formă de vitamina C formată în eter, care ajută la prevenirea îmbătrânirii.
Glucosyl Ceramide este o lipidă care face parte din țesutul plantelor. Această substanță ajută la dezvoltarea cantității de lipide din ceramidele intercelulare, îmbunătățind aspectul pielii uscate.
Squalane este un agent emolient și hidratant. Este o substanță naturală, care se regăsește în sebumul uman dar și în natură. În ficatul de rechin, în uleiul de măsline sau în uleiul din germenii de grâu.
Pentylene Glycol este un umectant sintetic, care ajută la conservarea produselor cosmetice.
Phenoxyethanol este un ingredient care se regăsește în mod natural în ceaiul verde. Protejează cosmeticele de la alterare, însă este cunoscut ca provocând iritații la nivelul pielii și al organelor. Este un ingredient care a fost eliminat din lista de ingrediente a multor produse bio deoarece studiile au demonstrat că poate afecta creierul și sistemul nervos. Am citit că este o substanță interzisă în Japonia, dar sună oarecum ridicol, având în vedere că ei beau ceai verde. Răspunsul este probabil undeva la mijloc, ca de obicei.
Glycerin Laurate este un monoester al glicerinei care permite apei să fie răspândită cu ușurință pe piele. Este fabricat din uleiuri vegetale, dar este un ingredient care trebuie folosit cu măsură în produsele cosmetice. Are proprietatea de facilita pătrunderea în piele, atât a sa cât și a celorlalte produse conținute și este cunoscut ca fiind iritant.
Pseudoalteromonas Ferment Extract este o peptidă ce se regăsește pe insula Regele George din Antarctica. Este un extract din tulpina unei bacterii izolate din noroi. Regenerează și protejează pielea.
Hydrolyzed Wheat Protein este un ingredient produs cu acid al proteinelor de grâu. Ajută la hidratarea pielii și la închiderea porilor.
Hydrolyzed Soy Protein, la fel ca primul ingrediente, este produs cu acid al proteinelor de soia. Hidratează și hrănește pielea.
Tripeptide-10 Citrulline este un ingredient care mărește suplețea pielii. Această peptidă imită un ingredient natural al pielii, decorina. Pe măsură ce îmbătrânim, decorina scade. Peptida aceasta are rol de a păcăli fibrele de colagen pentru a fi în continuare productive.
Tripeptide – 1 este un agent benefic, care repară și hidratează pielea. Reprezintă un fragment de colagen care se înțelege perfect cu pielea noastră.
Lecithin este o lipidă ce se regăsește în mod natural atât la plante cât și la animale. Este emolientă și hidratantă.
Butylene Glycol este un alcool organic care se folosește ca agent de micșorare a vâscozității sau ca agent de îngrijire a pielii. Are ceva îngrijorări în ceea ce privește iritațiile, dar probabil depinde și de alte cauze.
Xanthan Gum este un produs derivat din fermentația porumbului dulce. Este un agent de îngrijire a pielii, însă se folosește și în industria alimentară. Acolo este privit cu îngrijorare, făcând parte din categoria E-urilor suspecte.
Carbomer este un stabilizator folosit în produsele cosmetice care echilibrează restul ingredientelor, în special dacă sunt mai solide.
Artemia Extract este un extract din alge, cu efect antioxidant și emolient.
Superoxide Dismutase este un antioxidant natural, pe care-l regăsim în corpul uman. Se regăsește însă și în plante. Acest ingredient ajută la protejarea pielii de radicalii liberi, prevenind ridurile și petele.
PEG 40 Hydrogenated Castor Oil este un derivat al uleiului de ricin, în industra alimentară acesta este un produs cancerigen iar în industria cosmetică se recomandă a nu fi folosit pe pielea vătămată.
Acrylates / C10 – 30 Alkyl Acrylate Crosspolymer este un stabilizator de emulsie care îmbunătățește aspectul pielii.
Triethanolamine ajută la formarea emulsiei, ajutând la amestecul ingredientelor dintr-un produs cosmetic. Din păcate este un ingredient îngrijorător, deoarece în combinație cu alte ingrediente are potențial cancerigen. Și cum atunci când avem o rutină de îngrijire, alături de acest produs folosim alte creme sau primere, unele ingrediente s-ar putea să fie mai dăunătorare decât ne putem imagina. Practic dintr-un component chimic absolut inofensiv, prin combinație cu altele, se obține o cantitate minusculă de nitriți. Aparent ok, dar nu pentru utilizare zilnică.
Tetrasodium EDTA ajută la menținerea celorlalte ingrediente. Îndepărtează și reduce reactivitatea ionilor de metal dintr-un produs.
Caprylyl Glycol este un agent antimicrobian, care îmbunătățește eficacitatea conservanților din produsele cosmetice.
Potassium Sorbate sau sarea de potasiu a acidului scorbic. Protejează produsele cosmetice de la alterare și conservă ingredientele.
Sodium Hydroxide sau din nefericire, soda caustică. Este un compus inorganic care în produsele cosmetice ajută la reglarea pH-ului. Este considerat un puternic iritant. Există rezerve în privința folosirii sale în jurul gurii sau ochilor. A fost etichetat drept toxic și dăunător, după numeroase studii și testări.
Tromethamine este un ingredient despre care se cunosc foarte puține informații. Cert este că ajută la echilibrarea pH-ului.
Bucurie! Nu conține alcool. Dar la ce ingrediente are în rest, mai bine puneau toată sticla de Mona și să fi scos ceea ce este nesănătos. O menține am de făcut, spre deosebire de alte câteva produse marca Gerovital (apa micelară și laptele demachiant) acesta nu mi-a iritat tenul.
Concluzii
Șapte ingrediente dăunătoare organismului nostru, dintre care unul cancerigen și apoi soda caustică. Personal cred că voi rări aplicarea acestui produs, ca apoi să-l înlocuiesc cu altceva mai puțin dăunător.
Din păcate, în ciuda prețului acceptabil pe care îl are, calitatea lasă de dorit. Și nu mă refer la calitatea sa ca produs, pentru că fără a cunoaște ceea ce conține, ai crede că este foarte bun și ok de pus pe ten. Însă are prea multe ingrediente care sunt dăunătoare.
Aici se confirmă partea cu ieftin și mai puțin satisfăcător. Mi-ar fi plăcut ca Gerovital să se fi ridicat la standarde europene sau chiar asiatice / canadiene și cercetătorii din laboratoarele lor să acorde o atenție sporită ingredientelor pe care le folosesc. Chit că aș plăti dublu la preț, dar aș prefera o listă cu ingrediente mai echilibrate chimic sau naturale.
Pe scurt, nu îl recomand decât dacă folosiți doar produsele din gama Gerovital H3 Evolution și nimic altceva.
Acum că am terminat cu polologhia, vă aștept mâine pe blog cu o postare despre seriale! I PUP YOU!
Spre bucuria mea nu am încercat serul Gerovital și niciodată prea multe produse dea lor. Foloseam într-o perioada o gama de la Gerovital pentru acnee dar nu prea mi-a fost de folos pentru ten și pe parcurs am renunțat.
Hey! De regula pt acnee ar trebui un tratament de la dermatolog. Restul produselor sunt „cosmetice” nu au legatura cu tratamentul ci doar previn sau ajuta la ameliorarea unor lucruri cum ar fi un ten uscat ce trebuie hidratat sau preventia unor riduri de expresie. Intr-o perioada cand am avut cosuri am observat ca se intampla pt ca imi tot puneam mana sau degetele pe fata. Mi-am corectat obiceiul treptat.
Ca inginer chimist am niste pareri:
Exista o mare diferenta de folosinta a hidroxidului de sodiu. In materie de cosmetice nu vorbim de cantitati foarte mari de hidroxid. Este un ingredient extrem de alcalin pentru a stabili si a mentine pH-ul unui produs. Este folosit in super multe cosmetice, deci nu e un motiv eliminatoriu atunci cand iti alegi un produs cosmetic.
PEG 40 Hydrogenated Castor Oil (adica ulei de ricin hidrogenat): uleiul de ricin e obtinut prin presarea la rece a semintelor plantei Rincinus communis. Se prepara uleiul prin caldura care elimina enzimele toxice si permite folosirea uleiului in siguranta. Deci nu e nimic cancerigen. Creaza un strat hidradant la suprafata pielii.
Xanthan Gum: Nu este un ingredient activ, dar este destul de folosit in cosmetica. Nu se stie daca are efecte secundare, toxice sau nocive. Se foloseste pe pielea naturala si se crede ca are unele beneficii hidratante pentru piele. Un aspect important e ca e foarte stabil intr-o gama larga de temperaturi si medii pH.
Inainte sa ai o parere, ar trebui sa te informezi mai mult. 🙂
Multumesc mult! Ajuta foarte mult aceste informatii, avand in vedere ca tot ce am scris eu este pura documentare din surse diverse inclusiv acea aplicatie Clean Beauty pe care o folosesc, insa nu din carti. Normal ca un inginer chimist stie detalii amanuntite si ma bucur ca ai venit cu aceste corectari. <3 Mi le notez si data viitoare sa stii ca am sa tin cont de ele. 🙂 Insa nu cred ca trebuie sa iei lucrurile personal si sa te superi. Mereu spun ca parerea mea este cea de consumator si incerc sa dau detaliile pe care le gasesc si eu din alte surse.