L-am văzut recomandat pe blogurile multor fete și era pe lista mea de must-try. Folosesc cu drag produsele Farmec – Gerovital, majoritatea dintre ele mi se potrivesc și chiar îmi oferă îngrijirea de care am nevoie la un preț accesibil.
Loțiunea cu petroleum de la Gerovital
Am folosit-o cam de o lună și ceva. Mă dau cu ea cam odată la două săptămâni. Între timp utilizez și masca despre care v-am vorbit într-o altă postare, cea de la Le Petit – Marseillais.
Este o loțiune lichidă, dacă ați prins vreodată pe bunicile sau stră-bunicile voastre care foloseau gazul pentru păr, probabil știți deja cum miroase și cum se aplică. Sigur, aceasta este o versiune mult mai îmbunătățită față de ceea ce foloseau româncele în trecut.
Conține ingrediente care sunt perfecte pentru regenerarea părului și pentru îngrijirea sa. O să le enumăr, ca de obicei și o să povestim ce face fiecare dintre acestea:
Ricinus Communis Seed Oil – adică uleiul de ricin, care știm deja, este foarte bun pentru păr. Îl ajută la creștere și îi oferă strălucire. Are beneficii importante datorită antioxidanților pe care îi conține și a acizilor grași din compoziție.
Deodorized Kerosene – a trebuit să apelez la nea Google în engleză pentru a găsi ceea ce înseamnă exact acest kerosen dezodorizat. Există două procedee. Fie se folosește ulei de parafină pentru dezodorizare, fie alcool izopropyl. Se pare că ingredientul acesta se folosește doar la noi în industria frumuseții.
Izopropyl Alchohol – folosit atât ca dezodorizant dar și ca dizolvant pentru diverse uleiuri sau componente din produsele cosmetice sau de îngrijire.
Tacopheryl Acetate – sau vitamina E. Până aici toate bune și frumoase, doar că acel acetat sau acid acetic s-ar putea ca la persoanele cu o piele ceva mai sensibilă să provoace mici iritații. Mno, asta am citit și eu căutând despre ingrediente.
Retinyl Palamitate – este un antioxidant care se regăsește în mod natural și în corpul nostru și care ne protejează de razele UV. Este o combinație dintre vitamina A și un acid palamitic natural.
Helianthus Annuus Seed Oil – este un emolient extras din plante, mai exact din floarea soarelui. Atâta cuvântul pentru un ulei din semințe de floarea soarelui, da…
BHT – este un antioxidant cu nume mult mai lung, care nu este indicat să fie înghițit. Pentru folosirea externă este sigur și nu are efecte secundare pentru că nu penetrează pielea în adâncime.
Parfum – probabil într-o cantitate foarte mică
Amyl Cinamal – este un parfum pe bază de alcool care nu prea a trecut unele teste de imunotoxicitate, de aceea este indicat să fie folosit rar și în cantități mici.
Benzyl Salicylate – este un lichid incolor și insipid, folosit pentru fixarea mirosurilor. Există ceva restricții și în privința acestuia, în special în industria parfumurilor.
Citronellol – este un ulei fără culoare sau miros care apare în mod natural la unele plante. Se folosește pentru mascarea sau acoperirea unor mirosuri puternice.
Geraniol – este un ingredient natural, care de asemenea este folosit în a acoperi mirosuri puternice. Este folosit și ca tonic daaaar și ca ingredient împotriva insectelor.
Hexyl Cinnamal – este derivat din uleiul de mușețel și are același rol ca cele două ingrediente dinaintea sa.
Butylphenyl Methylpropional – citind despre el am aflat că se poate prescurta cu Lilial. Mulțumim Gerovital că ați ales să listați ditai cuvântul pe etichetă. Este un compus sintetic care face același lucru ca și celelalte patru dinaintea sa. Acoperă mirosurile.
Limonene – un fel de ia-mă nene dar cu lămâie… Glumesc, desigur. Este un ulei esențial din flori de lămâie și alte specii de plante compatibile.
Linalool – nu este o Lina care face prea mult lol. Se vede că m-am plictisit deja, așa-i?
Este un ingredient natural care se regăsește la plante precum menta, scorțișoara sau fructele de citru.
Alpha Isomethyl Ionone – este un ingredient care poate apare în mod natural, însă poate fi reprodus și în laborator. Se folosește pentru acoperirea mirosurilor și de asemenea, este restricționat în industria parfumurilor pentru că poate produce o potențială sensibilizare.
Efectele pe care le promite:
Loțiunea cu petroleum de la Gerovital stimulează circulația la nivelul scalpului și creșterea sănătoasă a părului. Principiile active au un efect restructurant, dând substanță părului degradat sau deteriorat, îmbunătățind aspectul estetic al părului.
Ce am constatat că face pe părul meu:
Nu îl îngrașă, deși conține uleiuri. Imediat după ce spăl părul, îi oferă foarte mult volum. În comparație cu alte produse pentru volum, acesta cred că este singurul care a funcționat atât de bine. Îl face să se umfle la maxim și să strălucească. Nu așa ca în reclame, însă este o strălucire sănătoasă, subtilă.
Îl folosesc cu plăcere de fiecare dată, tocmai datorită efectelor pe care le are asupra părului meu. Și cred că ajută la creșterea părului. Nu pot să confirm sută la sută, dar cel puțin simt că părul meu a crescut puțin mai repede decât de obicei și este mai voluminos. Însă aici s-ar putea să fiu subiectivă, așa că nu luați asta în considerare.
Cum se aplică loțiunea cu petroleum de la Gerovital:
Pe un tampon din acela pentru demachiere, puneți puțină loțiune, apoi o masați ușor pe scalp și păr. Trebuie lăsată să acționeze mai mult timp, vreo trei-patru ore, astfel că fiți pregătite.
Eu nu am aplicat-o cu acel tampon. Ca de obicei, rebela din mine, a pus în palmă și mi-am masat scalpul cu această loțiune, apoi am distribuit-o de-a lungul firelor de păr. Am respectat cu strictețe timpul de acțiune.
Se utilizează odată sau de două ori pe săptămână, timp de două-trei luni. Deci vara asta o să am părul protejat și îngrijit!
Nu am incercat acest produs pentru ca este pentru prima data cand aflu de existenta lui.
Da 😀 Imi aduc aminte de strabunica-mea atunci cand folosea gaz. Mie imi place foarte mult si nu-i extrem de scump.