Îl am de vreo două săptămâni și ceva. Eram foarte entuziasmată să-l încerc, tocmai pentru că îmi plac genul acesta de produse, care întăresc imunitatea.

 

Este prima dată când dezvălui chestii personale, dar apropriații mei știu asta. Bunica mea suferă de o boală neurodegenerativă extrem de rară, numită CADASIL. Poți trăi cu ea o viață întreagă, dacă ai un sistem imunitar bun, sau ți se poate declanșa după vârsta de cincizeci de ani sau mai devreme, depinde de ce fel de viață duci.

 

Ce vreau să spun este că, șansa de a moșteni această boală, mă determină să am grijă de mine. În felul în care pot și după posibilități, normal. N-am bani să-mi fac un test genetic, dar în schimb reușesc să investesc în sănătatea mea într-un alt mod.

 

Immuniplus este genul de produs care mă ajută. Este o tinctură sau un supliment alimentar ce nu conține chestii artificiale, fiind un produs pe bază de plante.

De ce îmi plac produsele pe bază de plante? Pentru că produc schimbări lente în organismul nostru și nu au efecte adverse.

 

Immuniplus

 

  • Este un imunostimulator și antiinflamator
  • Sprijină funcționarea normală a ficatului, rinichilor și pancreasului
  • Reduce oboseala, insomnia, stresul și depresia
  • Sprijină activitatea normală a inimii și creierului
  • Menține tensiunea în limite normale
  • Luptă împotriva bacteriilor din organism

 

Immuniplus conține ingrediente naturale, benefice organismului nostru. Concentrația și doza în care sunt preparate asigură calitatea și menținerea extractelor din plantă pe o perioadă lungă de timp.

 

Immuniplus de la Caelia

 

Conține extract de frunze de mentă, care are proprietăți antiseptice, dezinfectante și analgezice. Eu de când mă știu ador menta. Mirosul ei mă calmează, îmi aduce aminte de copilărie atunci când mama îmi pregătea ceai de mentă. Pentru mine ceaiul este un ritual, o chestie pe care o savurez, deși poate nu pare. Adesea îl dau pe gât ca pe apă. Însă ceaiul de mentă, îl miros, îl admir și îl beau lent.

Știu că este foarte bun pentru crampe sau dureri de burtă, dar este și un tonic cerebral și stimulează circulația.

 

Urzica era planta aia de care zicea străbunică-mea să mă feresc în grădină, deși n-aveam habar cum arată. Și chiar dacă îmi arăta, uitam de fiecare dată… Ferească divinitatea să te atingi de urzică, pentru că pe mine mă ustura piele o jumătate de oră în continuu dacă nu foloseam imediat o cremă. Ai, ai, ai! Dacă atunci mi-ar fi zic cineva că urzica are ceva beneficii, probabil că i-aș fi înjurat pe amândoi.

 

Urzica elimină viermii intestinali, fluidizează sângele și detoxifică organismul. Din câte știu, se folosește și ca preparat, în unele mâncăruri. Pentru că mă leagă amintiri supărătoare de urzică, nu am încercat-o până acum într-un alt mod decât în ceai sau în Immuniplus. Better safe than sorry…

 

Petale de trandafir. Atât. Pentru mine e suficient, ai spus trandafir și gata, mi-ai pus capac din punct de vedere vizual.

Frumos, frumos, dar zic să vedem și ce efecte benefice are: petalele trandafirului Damascena sunt folosite în medicina Ayurvedică (flash-back în zilele mele de faculta atunci când citeam Filosofia Religiilor de Mircea Eliade)

Petalele sale sunt bogate în vitamine (A,C,D,E și K) sau antioxidanți. Detoxifică organismul, ajută tractul digestiv și atenuează stările depresive sau de anxietate.

 

Hamei. Așa mă gândeam și eu…ce caută berea în tinctura mea de plante?!

Se pare că hameiul mai este denumit și „aurul verde”. Este antibacterian, tonic, combate insomniile și ajută la reglarea tulburărilor nervoase.

 

Busuioc. Busuioc rules! Vara nu-mi lipsește din salate. E bun pe pizza, e bun peste tot în mâncare.

Are proprietăți antiiinflamatoare, antiseptice, adică tratează infecțiile și alte afecțiuni ale organismului. Este bun și dacă îl beți sub formă de ceai. Aroma sa este la fel de plăcută precum a ceaiului de mentă.

 

Frunze de nuc. Știu că frunzele de nuc sunt folositoare. În fiecare toamnă, bunică-mea îmi zicea să mă spăl cu o infuzie din frunze de nuc pentru ca părul meu să capete o nuanță castanie. Și funcționa! Bine, pe atunci nu îmi vopseam părul.

Se pare că frunzele de nuci sunt benefice în tratarea infecțiilor renale, a diabetului zaharat, a acneei juvenile sau a dermatozelor. Sunt utile și pentru bolile de stomac.

 

Fructe de măceș, care sunt bune în combaterea virozelor. Întăresc sistemul imunitar și îți dau un plus de energie. Numai bun pentru a bifa ce ți-ai propus în fiecare zi.

 

Cum se ia Immuniplus?

 

Se dozează 60 de picături care se dizolvă în 50-100 de mililitri de apă sau suc, de 2-5 ori pe zi.

 

Doza zilnică recomandată este de 260 de picături.

 

Eu pun cele 60 de picături în ceai. Uneori de două ori pe zi, alteori o singură dată, dimineața sau seara. Depinde cum îmi este la îndemână.

 

Immuniplus de la Caelia

 

Cum m-a ajutat Immuniplus?

 

Primul lucru pe care l-am observat a fost că nu alterează gustul ceaiului meu. Ceea ce este excelent, pentru că nu are o aromă potentă ci una care se amestecă imediat cu restul ingredientelor. Îmi place această caracteristică a sa.

 

De fiecare dată, am mai multă energie. Pentru că eu sunt o persoană care lucrează de acasă și petrec majoritatea timpului meu la birou, pe scaun, în fața unui monitor nu prea fac mult exercițiu fizic. Prin urmare devin foarte repede apatică, obosesc ușor și mi-e greu de cele mai multe ori să-mi formez un program strict. Care m-ar ajuta enorm să mă țin de lucrurile pe care vreau să le fac.

Aici mare parte ține de voința mea, desigur. Dar atunci când ai un aliat care să-ți dea un imbold, lucrurile se pot schimba.

Nu am răcit deloc, în mod surprinzător de când beau ceaiuri și iau Immuniplus, nici o răceală nu s-a mai lipit de mine. Doar mi-a curs nasul timp de două-trei zile și am fost mai lentă în ceea ce făceam. Însă n-am stat în pat, n-am avut febră, frisoane sau stări de vomă. Cum mi se întâmpla adesea în trecut.

 

Sigur, Immuniplus nu este suficient pentru a avea un sistem imunitar bun. Avem nevoie de o dietă echilibrată și de mișcare în fiecare zi.  Dar Immuniplus ajută. Îți dă energia pentru a face mișcare, sau pentru a îndeplini măcar unul din lucrurile pe care ți le-ai propus într-o anumită zi.

 

Noi însă, suntem cel mai perfect aliat al nostru, dar și cel mai mare dușman.

 

Și este bine în caz că doriți să țineți o dietă sau aveți alte simptome care vă supără, să vă adresați unui medic. Fie cel de familie, fie un altul în care aveți voi încredere.

 

Mă bucur că odată cu Immuniplus, am descoperit și alte produse Caelia! Printre preferatele mele sunt:

Immuniplus de la Caelia

 

Pernuța cu plante BIO antialergică pt copii. Știu, scrie că este pentru copii, dar este atât de simpatică încât copilul din mine o vrea!

 

Trebuie să accept însă că sunt adult și că mi-ar face mai bine o pernuță cu plante BIO Antistress  sau una BIO Anti-insomnie.

 

Vouă ce produs Caelia vă face cu ochiul?

 

Awesome pictures by KY Moments Photography!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.