Pensiunea Agroturistică Jianca se află exact unde sunt serele Ișalnița, în comuna Almăj, aproape de drumul european 70. Este la doar 2 kilometri de râul Jiu și la 12 kilometri depărtare de Craiova.
Așezarea pensiunii este una întinsă, într-o zonă de câmpie. Suprafața construită este una generoasă, locul fiind legat de Serele de la Ișalnița, făcând parte din acest complex. Este conectată la cele 13, 5 hectare de teren, unde se lucrează cu spor atunci când sunt sezoanele recoltelor.
Potențialul culinar al Pensiunii Jianca
Partea cea mai frumoasă este că aceste fructe și legume recoltate sunt folosite cu grijă în bucătăria pensiunii, pentru a oferi mâncăruri sănătoase care păstreză gustul natural al zonei. Am admirat borcanele cu gem expuse la intrare, foarte frumos aranjate.
Mai apoi am avut șansa să gustăm din castraveciorii murați. Care au fost absolut divini și delicioși! Așadar dacă aveți drum pe acolo, pe lângă o cazare frumoasă, vă puteți alege și cu câteva produse pentru drum. Poate pentru a le duce celor dragi, de ce nu?
Cât despre zacusca și salata lor de vinete, au fost primele care au dispărut de la masă. Nu pentru că le-ar fi răpit vreun extraterestru, ci pentru că am avut colegi bloggeri gurmanzi. Nu îi condamn. Am apucat și eu să gust și este bucurie în cerul gurii!
Pensiunea Agroturistică Jianca
Este o pensiune care combină stilul modern cu cel rustic – tradițional. Au foarte multe elemente frumoase care ne-au captat atenția. Lemnul, împletiturile, farfuriile tradiționale sau țesăturile se numără printre acestea.
Sunt obiecte pe care le admiri de-a dreptul, iluminatul care este cât se poate de subtil și natural, farfuriile tradiționale care nu lipsesc din decorul pereților sau scaunele cu țesături tipice.
Un lucru care mi-a plăcut în mod deosebit este numele Jianca. A fost ales în cinstea femeilor muncitoare de pe lângă râul Jiu. Acestea au dus faima legumicolă a zonei și au ajutat la dezvoltarea acesteia.
Gazda noastră, Mihai Luța – Dumitrașcu ne-a povestit cu pasiune despre Serele de la Ișalnița, despre oamenii care vin să muncească aici în fiecare sezon și cum toți își unesc forțele pentru a face ceva frumos în regiune.
Capacitatea de cazare și masă
Pensiunea Agroturistică Jianca dispune de 16 locuri de cazare. Iar un lucru care mi-a plăcut mult de tot, a fost camera special amenajată pentru persoanele cu dizabilități.
În rest, pensiune are un apartament cu terasă, 7 camere și partea cea mai faină este că toate camerele sunt cu pat dublu. Pentru răsfăț, așa cum se cuvine.
La etaj se află inclusiv o cameră de recreație, cu biliard și masă de ping – pong și darts. Au inclusiv jocuri de societate precum remi, șah sau table și suficient spațiu de distracție și socializare.
Vă las aici cel mai recent episod de #VLOGERILĂ pentru a putea vedea toate detaliile:
Sala de restaurant oferă 48 de locuri, cu 8 mese. Alte 4 mese cu 16 locuri sunt disponibile în încăperi alăturate, precum living-ul și biblioteca, special amenajată. În exterior există o terasă, spațiu de joacă pentru copii și un foișor de lemn pentru cei romantici. Inclusiv un teren pentru fotbal! Mi-e tare dor de o partidă de fotbal!
Au internet rapid, oferă masă și fier de călcat pentru cei care vor să arate impecabil și dacă vărsați ceva pe voi, aveți acces la mașină de spălat rufe automată. Tot ce trebuie!
Posibilitatea unei experiențe tradiționale și naturale
Comuna Almăj face parte din situl Natura 2000, cu faună și floră ce poate fi descoperită prin plimbări în natură, cu bicicleta sau nu. Gazdele vă pot oferi inclusiv un binoclu pentru a putea observa păsările și animalele din zonă. Este o ocazie minunată pentru cei mici, care sunt mereu curioși și dornici să învețe!
Aveți inclusiv posibilitatea de a participa ca divertisment la activități gospodărești: există o fermă de păsări și o fermă de capre. Puteți descoperi serele, ferma agricolă, să faceți un tur al plantației legumicole și pomicole.
Eu abia aștept să vină vara și primăvara, în caz că mai facem un tur acolo! Mi-a plăcea enorm.
Evenimentele organizate la Pensiunea Agroturistică Jianca
Participând deja la unul, vă pot spune cât de frumos decurge totul. Totul este natural, se mulează pe dinamica grupului și pare că fiecare moment este atent calculat. Modul în care sunt aduse mâncărurile, aranjametele și așezarea per ansamblu.
Meniul este unul foarte diversificat, parea interesantă pentru cei care vor un preparat special, poate au alergii sau ceva ce vor să guste în mod deosebit, cei din bucătărie îl vor pregăti la cerere. Având în vedere că au o varietate mare de fructe și legume, sunt pregătiți atât pentru evenimente de ocazie, cât și pentru ocazii ieșite din comun.
Noi am gustat din bucate tradiționale evident și de sezon. În asentiment cu sărbătorile de iarnă. Și toate au fost delicioase!
Preparatele culinare gustate de sărbători la Pensiunea Agroturistică Jianca
V-am zis la început cât de rapid au dispărut de pe masă zacusca și salata de vinete. Am fost serviți inclusiv cu piftii. Ce mi-a plăcut este că au venit în vase mici de lut, tradiționale. Evident că toți am gustat și am savurat aceste preparate!
Apoi am avut un meniu cu răcituri, care a fost compus din preparate de sezon. Au avut niște jumări absolut divine și șunca a mers perfect cu ceapa roșie și vinul alb! Yummy!
Evident că nu puteau lipsi de la masă tradiționalele vinuri oltenești. S-au potrivit perfect cu bucatele îmbelșugate, care au alunecat splendit pe gât în jos cu ajutorul vinurilor savuroase. Cumva combinația de mâncare și vin, m-a făcut să beau două pahare de vin roșu. Vin pe care nu prea îl beau așa des. Însă acum, chiar s-a potrivit de minune!
Următorul fel din meniul lor au fost sărmăluțele cu mămăligă și smântână. Eu ador mămăliga cu sarmale sau varză murată în orice combinație. Așa că le-am dat gata instant! Să vă zic cât de delicioase au fost? Cred că se înțelege direct din poză…
Apoi ca să adăugăm puțin strat gros peste stratul gros care să ne țină de frig iarna aceasta, gazdele ne-au răsfățat cu friptură, cârnați, cartofi și cu faimoasele lor murături din producție proprie. Eu n-am putut decât un cârnat și murături. Aș fi adăugat și friptură, dar se șoptea pe la mese că avem și desert, așa că m-am păstrat pentru grandiosul final!
Desertul a fost câte o felie însiropată de tort, cu cremă și blat fix cât trebuie. Vă zic că a fost atât de minunat încât am mai cerut o porție!
Cu atâta vin și bucate îmbelșugate, am avut constant nevoie de hidratare. Totul a fost perfect, vă zic!
Evident că am avut parte și de muzică tradițională. Au cântat pentru noi Răzvan și Aurelia Beznă, dar și Ion Cărămizaru. Iar din #vlogerilă și din poza aceasta pe care o pun aici pentru posteritate, aveți dovada că am jucat și eu hora. Atât pot. Restul dansurilor au pași complecși, iar eu dacă nu am mers des la paraghelii și distracție, sunt lemn la așa ceva.
Viitorul arată bine la Pensiunea Agroturistică Jianca
Asta pentru că este un local cu oameni faini, voioși și primitori. Ne-am simțit ca în sânul familiei, toți oamenii au fost cu zâmbetul pe buze și comunicativi.
Pe viitor vor oferi și servicii de agrement care sigur captează atenția prin notorietate și unicitate:
Focuri de tabără, ateliere de meșteșugărit sau serate gastronomice.
Pentru cei interesați de colaborări este o oprotunitate excelentă de a vă extinde serviciile. Frumusețea naturală a zonei oferă potențial de explorare și descoperire, prin Festivaluri, târguri specifice sau tururi educaționale pentru elevi și studenți.
ASBO la Pensiunea Agroturistică Jianca
Cred că pot vorbi și în numele colegilor mei din Asociația Bloggerilor Olteni, despre cât de bine ne-am simțit. Transportul cu microbuzul a fost asigurat de către pensiune, pentru că am fost un grup destul de mare și atât la dus, cât și la întors, am zâmbit, am râs și am fost bine dispuși. În special la dus!
Și nu cred că doar vinul a contribuit la atmosfera relaxată și plăcută. Cât și localul, evenimentul și compania.
Astfel încât mulțumim mult Pensiunea Agroturistică Jianca pentru că ne-ați primit cu brațele deschise! Pe final vă las cu bradul frumos împodobit, pe care l-am pozat și repozat.