Acum un an și ceva m-am gândit să-mi cumpăr renumitul The Porefessional smoothing pore primer de la Benefit pentru a înțelege care este treaba cu el. Care-i zarva din jurul acestui produs… O să ne lămurim împreună și am să vin cu o variantă mai ieftină a sa, la finalul articolului.
Fiind un produs cosmetic pe care îl tot vedeam menționat în videoclipuri de beauty, atât la tipe din afară cât și pe la noi, am zis că poate – poate este un produs care să merite investiția. Și l-am achiziționat în variantă mini. Ceea ce vă sfătuiesc și pe voi să faceți! Nu dați banii pe un produs întreg, dacă nu este nevoie și dacă aveți opțiunea mini sau travel size. Încercați așa, vă costă mai puțin și vă lămuriți după dacă merită sau nu achiziționată și varianta full size.
En fin, am mers la Sephora, mi-am luat dichisul și apoi evident, acasă l-am folosit nerăbdătoare!
The Porefessional smoothing pore primer de la Benefit
Ar trebui să minimizeze porii și să estompeze liniile fine, fiind o formulă translucidă, cu vitamina E. Se potrivește cu toate nuanțele de piele și nu lasă tenul gras. De asemenea ajută machiajul să reziste de-a lungul zilei, fiind un primer.
Are inclusiv un premiu, pentru cel mai bine vândut primer în America, timp de patru ani la rând. Probabil au investit foarte inteligent în reclame.
Compoziție
The Porefessional smoothing pore primer de la Benefit are o compoziție plăcută, cremoasă, care nu încarcă tenul. Din punctul acesta de vedere, îmi place. Într-adevăr nu lasă acea peliculă grasă și este OK ca bază de machiaj, doar că am întâlnit produse mult mai bune din acest punct de vedere. Dacă ar fi să compar, o cremă hidratantă de zi ar funcționa la fel de bine.
Efecte
Aici este problema mea cel puțin, pentru că la mine efectele nu s-au observat. Estompează porii însă într-un mod mediocru, ba chiar slăbuț. Eu am porii foarte dilatați, așadar pe mine un astfel de produs nu mă poate păcăli. Nu are cu ce. Ori îi estompează cât de cât, ori estompeză puțintel, pe alocuri.
The Porefessional smoothing pore primer de la Benefit estompeză pe alocuri, puțin și aproape deloc. Plus că trebuie avut grijă ce fel de fond de ten sau CC cream / BB cream folosim după aplicare, pentru că nu se împacă cu toate produsele. Ele nu se mai așează la fel de bine pe ten și au tendința să migreze.
Eu am tenul gras – mixt cu probleme de roșeață. Pori dilatați, care se văd de pe lună și care sunt greu de controlat sau de estompat. Acest produs rezolva doar porii mai micuți, aceia care se găsesc la extremități. Porii mai problematici, erau tot acolo.
Asta mi s-a întâmplat mie. Poate pentru altcineva, cu un alt tip de ten, să fie un produs minune.
Ambalaj
Recunosc, are un ambalaj simpatic, cu accentele acelea de pin – up girl și un colorit plăcut. Vine împreună cu o cutie de carton care are același design și cu un mini – pliant cu indicații, dacă îmi aduc eu bine aminte.
Trecând peste aspectul comercial care îți acaparează atenția, are un recipient de plastic foarte prietenos. Îți permite să controlezi dozajul și să nu te murdărești prea mult.
Ingrediente
Aici intervine problema acestui produs, pentru că nu-i nici prietenos cu pielea și nici cu mediul. Pentru un preț atât de piperat, mă așteptam să aibe ingrediente mai sigure. Adică, prețul variantei full size începe de la 150 de lei în sus. Și nu justifică deloc tot ceea ce se află în el.
O să enumăr ingredientele îngrijorătoare descoperite cu aplicația Clean Beauty.
Cyclopentasiloxane – este un produs chimic din familia siliconului care este suspect că ar produce dereglări endocrinologice
Isododecane – ulei distilat obținut din petroleum și face parte din familia uleiurilor minerale. În principiu sună bine, însă aceste tipuri de uleiuri sunt străine pielii și astupă porii, fiind responsabili pentru acnee sau coșuri.
Phenoxyethanol – un ingredient de păstrare antimicrobial, foarte folosit în produsele cosmetice, care pe termen lung sensibilizează pielea și o face să devină mai ușor de iritat. Anumite neurotoxine pe care le induce pe termen lung și care nu fac bine tenului nostru.
Dioxid de titan – astfel de produse se folosesc în pictură, doar acolo am auzit de el. Este într-adevăr o pudră minerală naturală, însă inhalat sau înghițit acest produs are potențial cancerigen.
Limonene – care este un ingredient des întâlnit în cosmetice sau parfumuri și care are potențial alergen
Acestea sunt cele cinci ingrediente care fac din acest produs unul care să devină puțin cam nedorit în sertarul meu de cosmetice și pe care am să-l folosesc răruț. Măcar odată pe lună, ca să justific faptul că am aruncat banii pe el.
Concluzii
Merită The Porefessional smoothing pore primer de la Benefit achiziția? NU. Clar și răspicat NU. Nu mai dau banii pe el. Pentru mine nu a funcționat deloc, este un produs lăudat, însă aproape deloc eficient. Nu își justifică suma, în special datorită ingredientelor sale.
Varianta mai ieftină a acestui produs o găsim la Gerovital. Dacă pentru mine, cu ten gras și pori dilatați a funcționat de minune, mă gândesc că pe un ten normal și cu pori normali, va fi un produs perfect! Crema de blurare a ridurilor de la Gerovital rivalizează cu mult lăudatul The Porefessional smoothing pore primer de la Benefit. Ba chiar mi se pare mai bună și puțin mai sigură în ceea ce privește ingredientele. Iar prețul este de trei ori mai mic.
Sigur, nu vă mai puteți lăuda că este din Sephora, dacă sunteți genul de persoană căreia îi place să aleagă produsele în funcție de brand. Din păcate, aici nu vă mai pot ajuta. Însă personal, aș merge pe siguranța mea și a portofelului meu, decât pe popularitate. Make the wise choice! I PUP YOU!